FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Almere City was de baas in De Vliert

Almere City was de baas in De Vliert

16 april 2016 om 00:46

FC Den Bosch heeft vanavond haar zesde thuisnederlaag van het seizoen geleden. Het in vorm zijnde Almere City domineerde grotendeels in De Vliert en nam de 3 punten mee naar Flevoland; 1-2.

Waar FC Den Bosch in de thuiswedstrijden onder Wiljan Vloet juist een stijgende lijn vertoonde, was die lijn vanavond ver te zoeken. In de beginfase was er nog een schampschot van Khalouta op een voorzet van Zeldenrust, maar zeker in de eerste helft dicteerde Almere City het spel. Met name de Bossche backs hadden hun handen vol en het was dan ook geen toeval dat uit een voorzet Lars Nieuwpoort na 17 minuten spelen de score opende namens Almere City.

Met de ingevallen Havar en Van der Sande creƫerde FC Den Bosch na rust een optisch veldoverwicht, maar echt gevaarlijk werd het nimmer. Juist op het moment dat Biemans doorschoof als extra spits was de Bossche defensie niet scherp bij een snel genomen vrije trap. Jason Oost mocht kinderlijk eenvoudig de 0-2 langs Kees Heemskerk schuiven.

Na een goede actie van invaller Jeremy Fernandes, die opvallend genoeg geen basisplaats kreeg bij afwezigheid van Dalian Maatsen, schoof Bart Biemans de aansluitingstreffer vijf minuten voor tijd nog binnen. Verder dan een halve omhaal van diezelfde Biemans, die over het doel verdween, kwam FC Den Bosch echter niet. Ook het laatste beetje theoretische hoop op deelname aan de play-offs is daarmee vervlogen.

Bron: FCDBFans