FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Anthony Lurling krijgt afscheidswedstrijd

Anthony Lurling krijgt afscheidswedstrijd

21 april 2016 om 10:42

Anthony Lurling krijgt waarschijnlijk op 2 september een speciale afscheidswedstrijd in het Rat Verlegh Stadion in Breda. Het betreft een vriendschappelijk duel tussen NAC en FC Den Bosch. Beide clubs zijn bezig met de organisatie.

De 38-jarige Anthony Lurling kondigde onlangs aan dat hij na twintig jaar stopt met betaald voetbal, noodgedwongen door blessures.

Lurling wordt vrijdagavond in Den Bosch uitgezwaaid, hij zal de laatste vijf minuten meespelen in het thuisduel tegen RKC Waalwijk.

Dubbel gevoel
"Ik voelde er eerst niet veel voor, maar de club wil het graag", zegt Lurling over zijn afscheid bij FC Den Bosch. "Ik had er dubbel gevoel bij omdat ik door blessures niet betrokken ben geweest bij het elftal. Maar ik heb ook te maken met supporters en mijn familie. Ik ben blij dat ze het doorgeduwd hebben, want ik vind het toch heel leuk."

Afscheidsduel in Breda
Naast FC Den Bosch maakte Anthony Lurling vooral furore bij NAC, hij verwierf daar de bijnaam 'de Messi van Breda'.
Beide clubs hebben daarom de intentie uitgesproken om een afscheidsduel te organiseren. Als de gemeente Breda meewerkt komt de wedstrijd NAC - FC Den Bosch 2 september als oefenduel op de agenda in het Rat Verlegh Stadion, in een interlandweekend.

'Heel gaaf'
"Dat zou heel gaaf zijn", zegt Lurling, die verrast was door het nieuws. "Dat zou iets geweldigs zijn. Dat geeft wel aan hoe de twee clubs over je denken. Er gaat nu van alles door me heen. Ik zal zorgen dat ik dan fit genoeg ben."

Bron: Omroep Brabant