FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Wilber Hack flikt het 'gewoon' weer

Wilber Hack flikt het 'gewoon' weer

7 mei 2016 om 17:15

In de afgelopen twee dagen schreef Wilber Hack in het Brabants Dagblad over de nieuwe technische commissie bij FC Den Bosch. Hij suggereerde dat Wiljan Vloet 'fel gekant' was tegen de nieuwe situatie, waarin Fred van der Hoorn toch invloed zou kunnen hebben op de technische gang van zaken.

Navraag bij de oefenmeester zelf leert echter dat de situatie véél genuanceerder ligt. De gesprekken die hij met Edward van Wonderen nog heeft gevoerd, gingen uitsluitend over zijn eigen functioneren en verantwoordelijkheden. Niet over Fred van der Hoorn of de invloed die hij niet meer zou mogen hebben. Dat beaamt ook Edward van Wonderen.

"Ik weet niet hoe ze bij die roddels komen", zegt Vloet. De vraag of hij nog prima kan samenwerken met de nieuwe hoofd scouting, Fred van der Hoorn, beantwoordt hij met een volmondig "ja". Edward van Wonderen: "Het zal goed bedoeld zijn, maar de club is niet gebaat bij deze journalistiek van het Brabants Dagbad en in het bijzonder deze 'journalist'."

Daarmee kan er een nieuw hoofdstuk worden toegevoegd aan de roddelrubriek van Wilber Hack. Vorig jaar, na het ontslag van Ruud Kaiser, meldde hij in het Brabants Dagblad dat Kaiser ontslagen was omdat hij de drie huurlingen van Juventus niet wilde opstellen tegen Jong Ajax. Nog diezelfde dag ontzenuwde FC Den Bosch deze roddels.

Wilber Hack loopt inmiddels al vele jaren rond in het wereldje en beleefde zijn journalistieke hoogtepunt toen Willem II hem in 2008 uit het stadion weerde. Een journalist die bekend staat om een reactie op zijn artikel in plaats van de eigen stukjes die hij in het Brabants Dagblad plaatst; dat geeft te denken.

Het is tevens de man wiens zoon in 2009 zijn schoen gooide naar Theo Bos in de perszaal van Stadion de Vliert. Destijds werd dat door FC Den Bosch nog met de mantel der liefde bedekt.

Jan Martens, die normaal gesproken FC Den Bosch in de gaten houdt namens het Brabants Dagblad, is momenteel met vakantie. In de twee weken dat Hack zijn taak waarneemt heeft hij het voor elkaar gekregen om weer een hoop onnodige onrust te zaaien bij onze club. Chapeau!

Bron: FCDBFans