FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Commissie doet Twente 'degradatievoorstel'

Commissie doet Twente 'degradatievoorstel'

18 mei 2016 om 17:14

Als het aan de licentiecommissie van de KNVB ligt, speelt FC Twente volgend seizoen in de Jupiler League. De club uit Enschede maakte er de laatste seizoenen een financiƫle janboel van en wordt nu dus mogelijk als straf teruggezet.

Het voorstel ligt bij de Centrale Spelersraad, dat twee weken bedenktijd heeft. Het advies wat de spelersraad aan de licentiecommissie zal geven, is niet bindend. FC Twente kan daarnaast ook nog in beroep tegen de uitspraak die dan over twee weken zal volgen. 'Op basis van het licentiereglement had de licentiecommissie ogenschijnlijk twee opties', meldt de KNVB in een persbericht. De eerste optie was een boete en In de ogen van de commissie is deze straf disproportioneel licht. De tweede optie was het intrekken van de licentie, maar dat vindt de commissie echter disproportioneel zwaar.

Daarom wil de licentiecommissie de licentie intrekken, waardoor het recht op spelen van betaald voetbal vervalt. Daarna wil de commissie FC Twente echter direct een nieuwe licentie verlenen, omdat de club schoon schip maakte. Met die nieuwe licentie stroomt FC Twente dan in op het laagste profniveau en dat is de Jupiler League. Indien deze constructie daadwerkelijk doorgang vindt, betekent het eveneens dat de hoogst geplaatste eredivisieclub die in eerste instantie gedegradeerd zou zijn, alsnog in de eredivisie mag blijven.

Bron: FCDBFans.nl / VI.nl / KNVB.nl