FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Clubs JL unaniem tegen 'Twente-deal'

Clubs JL unaniem tegen 'Twente-deal'

19 mei 2016 om 17:26

De clubs van de Jupiler League hebben donderdag 19 mei tijdens de geplande Algemene Ledenvergadering onder meer gesproken over het voorgenomen besluit van de licentiecommissie inzake FC Twente.

Hier is een gezamenlijk standpunt geformuleerd namens alle clubs in de Jupiler League: "Als Jupiler League blijft onze focus liggen op het vasthouden van de ingeslagen weg omhoog binnen het Nederlandse voetbal. De recente berichtgeving omtrent het voorgenomen besluit van de licentiecommissie inzake FC Twente verandert niets aan deze focus. We zijn als Jupiler League wel verbijsterd over de inhoud en de timing van het naar buiten brengen van dit nieuws, daar waar nog volop sportieve belangen in het geding zijn tijdens de Jupiler Play-Offs. Dit is in onze ogen onbegrijpelijk. Hierdoor worden de clubs in de Jupiler League geraakt.

Alle clubs uit de Jupiler League maken bezwaar tegen de deelname van FC Twente aan de Jupiler League aankomend seizoen. Het collectief van Jupiler League clubs zal de Algemene Vergadering Betaald Voetbal volgende week om toelichting en opheldering vragen in deze kwestie. Hierbij zullen we ons ongenoegen uiten over de onmogelijke situatie van grote onzekerheid die is ontstaan voor clubs. Daarnaast zien we hier aanleiding om tijdens de Algemene Vergadering Betaald Voetbal de besluitvorming binnen het Betaald Voetbal ter discussie te stellen. Voorts zullen we ook de voorgestelde regelwijziging omtrent sanctionering door de licentiecommissie niet ondersteunen.”

Bron: FC Den Bosch.nl