FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Carlone ook komend seizoen bij FC Den Bosch

Carlone ook komend seizoen bij FC Den Bosch

22 mei 2016 om 12:46

FC Den Bosch heeft de aflopende contracten van Hofstede, Boddaert, Belterman, Juan, Khalouta, Esajas en Zeldenrust definitief niet verlengd. De optie in het huurcontract van Carlone is daarentegen gelicht; met Biemans en Slivka is de club nog in gesprek.

Tim Hofstede maakte in seizoen 2010-2011 de overstap van NAC Breda naar FC Den Bosch. In zes seizoenen FC Den Bosch kwam Hofstede tot 209 wedstrijden voor FC Den Bosch waarin hij driemaal tot scoren kwam.

Maarten Boddaert kwam vijf jaar geleden vanuit Roosendaal naar Den Bosch. In 109 optredens voor FC Den Bosch scoorde Boddaert zes doelpunten, waaronder een mooie omhaal afgelopen seizoen in de met 5-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen SC Telstar.

Joey Belterman debuteerde in 2014 voor FC Den Bosch in de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam nadat hij Heracles Almelo had verlaten voor een dienstverband bij FC Den Bosch. Belterman kwam 59 maal in actie in het Bossche shirt, waarin hij achtmaal het doel wist te vinden.

Juan José Serrano de la Cruz Vidal sloot aan het begin van het seizoen als een van de laatste spelers aan bij de selectie van FC Den Bosch. De Spanjaard maakte veel indruk tijdens zijn proefperiode, maar slaagde er daarna, mede door veel blessureleed, niet in om uit te groeien tot een vaste basisspeler bij FC Den Bosch. De Spanjaard kwam in totaal vijf keer in actie voor FC Den Bosch, waarvan vier keer als invaller.

Malcolm Esajas maakte aan het begin van het seizoen de overstap van RKC Waalwijk naar FC Den Bosch. Esajas debuteerde in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Fortuna Sittard. De aanvaller stond dit seizoen zeventien keer in de basis bij FC Den Bosch en kwam tien keer als invaller binnen de lijnen. In 27 wedstrijden scoorde Esajas drie doelpunten.

Na een periode bij Dynamo Dresden keerde Furhgill Zeldenrust afgelopen seizoen weer terug bij FC Den Bosch voor een tweede dienstverband. Zeldenrust kwam dit seizoen tot 33 optredens voor de Bossche hoofdmacht. De buitenspeler liet dit seizoen, net zoals in zijn eerste periode bij FC Den Bosch, negen keer het net bollen. Komend seizoen zal Zeldenrust uitkomen voor Helmond Sport. Ook aanvaller Jordy Thomassen maakte vanuit Den Bosch de overstap naar Helmond.

Abdelaziz Khalouta voegde zich in de winterstop bij FC Den Bosch, nadat hij een tijdje zonder club had gezeten. In de tweede seizoenshelft speelde Khalouta dertien keer voor FC Den Bosch en wist daarbij vier keer het net te vinden.

FC Den Bosch wil Tim, Maarten, Joey, Juan, Malcolm, Furhgill en Abdelaziz bedanken voor hun inzet en wenst hen veel succes toe met hun sportieve en maatschappelijke carrières.

Vykintas Slivka en Bart Biemans
FC Den Bosch is momenteel nog in gesprek met Vykintas Slivka en Bart Biemans. De clubleiding wil graag verder met de huurling van Juventus en heeft dit onlangs kenbaar gemaakt aan zowel de Italiaanse landskampioen als de middenvelder. Zodra er meer duidelijk is wordt dat via dit kanaal gecommuniceerd. Ook met centrale verdediger Bart Biemans wil FC Den Bosch graag langer samenwerken. Biemans gebruikt de komende periode om zijn mogelijkheden te bekijken en zal daarna de knoop omtrent zijn toekomst doorhakken.

Alessio Carlone blijft
De optie in het huurcontract met Alessio Carlone is door FC Den Bosch gelicht. Dit betekent dat de behendige vleugelaanvaller van KRC Genk ook komend seizoen op huurbasis aan FC Den Bosch verbonden zal zijn.

Bron: FC Den Bosch