FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Brabant United wordt Jong FC Den Bosch

Brabant United wordt Jong FC Den Bosch

1 juni 2016 om 13:39

Algemeen directeur Edward van Wonderen meldde het vorige week al tijdens het Vragenuurtje, maar nu is het ook officieel bevestigd: de KNVB heeft FC Den Bosch toestemming gegeven om de naam van het tweede elftal te wijzigen in Jong FC Den Bosch in plaats van Brabant United.

Onder die noemer zal het team uitkomen in de zondag topklasse, dat vanaf komend seizoen de Derde Divisie heet. Hoofd opleidingen Arnold Scholten is de trainer/coach. Het team zal vanzelfsprekend ook uitkomen in het blauw-wit.

Jong FC Den Bosch heeft een voorkeur uitgesproken om in de zaterdag topklasse uit te komen, maar deelname daaraan verspeelde het team op de laatste speeldag. Alle thuiswedstrijden worden wel op zaterdag afgewerkt en beginnen om 18.00 uur.

De naam van Brabant United blijft wel verbonden aan de jeugdopleiding, die op papier nog gedeeld wordt met RKC Waalwijk. In de praktijk is FC Den Bosch leidend, van onder 12 tot en met onder 19. Vanaf het seizoen 2017/2018 zullen alle elftallen onder de naam "FC Den Bosch" spelen.

De selectie van Jong FC Den Bosch gaat bestaan uit veertien spelers en een keeper. Scholten legt momenteel de laatste hand aan die selectie. De A-selectie van FC Den Bosch gaat 20 spelers en 3 keepers tellen.

Bron: BD.nl / FCDBFans