FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Anthony Lurling blijft als spitsentrainer

Anthony Lurling blijft als spitsentrainer

3 juni 2016 om 17:37

Anthony Lurling wordt met ingang van het nieuwe seizoen toegevoegd aan de technische staf van FC Den Bosch. Lurling (39) nam eind april, na afloop van de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk, als speler afscheid van het profvoetbal na een imposante carrière en gaat bij de Bossche club aan de slag als spitsentrainer.

Anthony Lurling speelde in totaal ruim 200 wedstrijden voor FC Den Bosch, verdeeld over drie periodes, waarin hij 77 maal doel trof (competitie, beker en play-offs). De Bosschenaar mag zich daarmee topscorer aller tijden noemen van FC Den Bosch. In totaal speelde Lurling bijna 600 competitieduels in het betaalde voetbal. Buiten FC Den Bosch kwam hij uit voor SC Heerenveen, SC Feyenoord, 1.FC Köln, RKC Waalwijk en NAC Breda.

Algemeen directeur Edward van Wonderen is content dat Anthony Lurling aan FC Den Bosch verbonden blijft: “Anthony is een kind van de club en in staat om met zijn voetbalervaring veel kennis over te brengen op onze aanvallers. We zijn blij dat hij bij FC Den Bosch actief blijft en kijken uit naar een prettig vervolg van onze samenwerking. We wensen Anthony ontzettend veel succes toe in zijn nieuwe rol!”

Ook Anthony Lurling is verheugd met zijn aanblijven bij FC Den Bosch: “Ik ben blij dat ik bij FC Den Bosch betrokken blijf en zie de functie van spitsentrainer als een mooie nieuwe stap in mijn carrière. Ik verwacht een hoop te kunnen leren van de technische staf en ga er alles aan doen om op sportief vlak mijn steentje bij te dragen. Ik kijk dan ook met veel plezier uit naar het nieuwe seizoen!”

Bron: FC Den Bosch.nl