FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Column: Jort van der Sande is pleiten

Column: Jort van der Sande is pleiten

27 juni 2016 om 13:48

Tenminste, dat denk ik. Een maand geleden stond hij nog vrolijk op fcdenbosch.nl tussen de selectie voor het nieuwe seizoen en er is nooit een bericht verschenen waarin vermeld stond dat men niet met hem door zou gaan.

Maar sinds anderhalve week is hij ineens verdwenen van de selectie-pagina en vanochtend was hij ook niet op de eerste training. Een beetje speculeren hoort bij deze periode, maar FC Den Bosch laat daar momenteel wel heel erg veel ruimte voor.

Ik weet dat de Marketing manager momenteel op vakantie is en dat FC Den Bosch niet zo’n brede organisatie heeft dat zoiets moeiteloos even opgevangen wordt. Maar de zéér beperkte communicatie vanuit de club op dit moment kost seizoenkaarthouders.

Want het is niet alleen Jort van der Sande. Neem Brandon Robinson. Op Twitter vond het officiële clubaccount ons nieuwsbericht keileuk, maar zelf is er nog met geen woord gerept over de aanvaller. Waren er zo vanochtend nog meer nieuwe contractspelers die de aanwezigen hebben gezien of keek men naar jeugd- en testspelers?

Dit geldt ook voor het plan van de technische commissie dat in aanloop naar het nieuwe seizoen gepresenteerd zou worden. En voor de matige communicatie rondom het gala vorige week. En voor meer informatie waarom er nog maar drie nieuwe spelers zijn gepresenteerd terwijl er gezegd werd dat de selectie nu idealiter voor 95% rond zou zijn.

Twee maanden geleden zei Edward van Wonderen nog dat communicatie hoog in het vaandel stond. “Het is voor ons heel belangrijk dat de fans weten wat er gebeurt, zodat zij zich een mening kunnen vormen over de keuzes die je als club maakt. Met meer en betere communicatie naar supporters willen we voorkomen dat mensen enkel de uitkomst zien, maar ook het voorafgaande proces meekrijgen.”

En er zijn ook echt wel stappen gemaakt door de club op dit vlak. Zelf hebben we bijvoorbeeld tweemaandelijks overleg met de club over die communicatie en tijdens het Vragenuurtje was Edward van Wonderen bijzonder openhartig. Maar communicatie is niet iets dat je even wel kan doen en dan weer even niet.

Ik kan er naar vragen hoor, voor een nieuwsbericht op onze website. Ik zou dan ook zeker antwoorden krijgen. Maar FC Den Bosch wil zelf graag die communicatie verzorgen en daarom deze wake-up call.

Misschien heerst binnen de voetbaltak de ouderwetse gedachte dat je de concurrentie niet wijzer moet maken dan hij is. Misschien is men bang voor de kritiek die kwam na het presenteren van Damiano Schet. Het blijft gissen. Wat ik wel weet, is dat een hoop onvrede weggenomen zou kunnen worden als men gewoon eerlijk zou vertellen hoe de zaken er voor staan – daar waar mogelijk. Want dat vertrouwen heb ik nog altijd.

Edit: Een hoop van bovenstaande vragen worden beantwoord in dit artikel van het Brabants Dagblad. Maar de boodschap blijft hetzelfde.

Bron: FCDBFans / Razende Reporter