FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Twee jonge centrumverdedigers op proef

Twee jonge centrumverdedigers op proef

28 juni 2016 om 10:10

De eerste training startte maandag met zestien spelers, waaronder een paar vertrouwde gezichten, wat jongens uit de jeugd en twee testspelers. Boyd Stevens en Denis Prychynenko (foto) mogen zich de komende dagen bewijzen.

Beide spelers zijn centrumverdedigers. Stevens (22) is een linkspoot die speelde bij FC Volendam en Jong FC Twente. Wegens een kruisbandblessure is hij pas weer enkele maanden wedstrijdfit. Prychynenko promoveerde onlangs met White Star Brussel naar de Belgische hoogste klasse. In de vier slotduels, waarin hij negentig minuten in actie kwam, kregen de Brusselaars geen enkele tegentreffer te verwerken. De 24-jarige Duitser met Oekraïens bloed speelde slechts enkele maanden in België. Hij stond eerder onder contract bij Union Berlin, CSKA Sofia, FC Sebastopol (Oekraïne) en het Schotse Raith Rovers en Heart of Midlothian.

Prychynenko, die vijf duels speelde in vertegenwoordigende jeugdelftallen van Oekraïne, traint vandaag en morgen nog mee. Stevens krijgt de hele week de kans om zich in de kijker te spelen bij de technische staf. Trainer Wiljan Vloet hoopt zijn spelersgroep op korte termijn uit te breiden tot de selectie van 23 man, waarmee hij de competitie in wil gaan.