FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Wiljan Vloet legt focus direct op teamgevoel

Wiljan Vloet legt focus direct op teamgevoel

29 juni 2016 om 21:14

Het nieuwe seizoen is afgelopen maandag weer begonnen, tot vreugde van Wiljan Vloet. Wij spraken kort met de trainer, die onder meer liet weten dat Denis Prychynenko niet wordt aangetrokken en dat er deze week waarschijnlijk nog wel transfernieuws zal volgen.

Ben je blij dat het nieuwe seizoen begonnen is?
"Heel erg blij, met name omdat we het vorige seizoen qua prestatie niet goed hebben afgesloten. Dat knaagde aan me en daarom ben ik de hele zomer bezig geweest om dingen te veranderen. Het is heerlijk om nu dan weer op het veld te staan. De afgelopen dagen hebben we 's ochtends getraind en 's middags teambuildingsactiviteiten gedaan. Iedereen is redelijk fit, je ziet dat ze tijdens hun vakantie wel wat gedaan hebben. Het is nu zaak dat iedereen elkaar én de club FC Den Bosch zo snel mogelijk leert kennen. Waar staat de club voor en wie zijn de supporters, bijvoorbeeld. Daar hebben we al veel aandacht aan besteed en veel over gesproken met elkaar."

Voor jou zijn het ook lange dagen. Als we elkaar spreken is het negen uur geweest en je zit net in de auto naar huis.
"Inderdaad, ik zit 's ochtends om zeven uur in de auto en rij nu terug. Maar dat is mijn eigen stomme schuld, dan had ik maar in Den Bosch moeten gaan wonen in plaats van Rotterdam. Naast het coachen en regelen van zaken bestaan mijn dagen op dit moment uit het voeren van gesprekken met makelaars en spelers. Daarom zijn het lange dagen, maar dat heb ik er graag voor over hoor."

Gisteren was er mooi nieuws, met het vastleggen van Bart Biemans voor twee jaar.
"Een mooie blijk van waardering voor iedereen die bezig is met het samenstellen van het eerste elftal. We wilden Bart heel graag voor de club behouden omdat we vinden dat hij goed bij de club past. Daar waren we ook al heel lang mee bezig. Bart is een echte mandekker die er vol voor gaat en af en toe zijn doelpuntje meepikt. Ik ben hartstikke blij dus dat hij bij FC Den Bosch blijft."

Denis Prychynenko zou tot vandaag op proef mee trainen. Was het iets?
"Dat was zeker niet niks. Maar omdat we nu Bart Biemans en Jeremy Fernandes voor de positie van rechter centrale verdediger hebben, hebben we hem laten weten dat we geen gebruik zullen maken van zijn diensten. Dat hij op proef mee trainde was omdat we afgelopen zondag nog niet zeker wisten wat Bart Biemans zou beslissen.
Boyd Stevens traint daarnaast nog tot en met vrijdag mee, hij is een linker centrale verdediger. Daarna zullen we hem laten weten of we met hem verder willen. Verder denk ik niet dat we veel spelers op proef krijgen in deze voorbereiding. Ik ben er zelf niet zo'n voorstander van omdat ik wil toewerken naar een hechte groep. Ik verwacht nog minimaal één speler op proef, die hebben we nog niet genoeg aan het werk gezien om een beslissing te nemen - en we gaan niet af op verhalen van derden."

Was het een tegenvaller dat je afgelopen maandag maar met zestien spelers op het veld stond?
"Een tegenvaller is een groot woord, zeker omdat ik weet wat er achter de schermen gebeurt en dat de markt zo is dat er momenteel nog veel spelers wachten met het maken van een beslissing. Maar in het belang van FC Den Bosch, waar we veel waarde hechten aan het teamgevoel, is het wel zaak dat de selectie snel rond komt."

Verwacht je op korte termijn transfernieuws wat dat betreft?
"Ja, dat denk ik wel. Ik verwacht dat we deze week nog wel twee of drie spelers zullen aantrekken."

Hoe zien jullie komende dagen er uit?
"We trainen donderdag en vrijdag twee keer per dag en spelen zaterdag de eerste oefenwedstrijd, tegen Nooit Gedacht. 's Avonds hebben we vervolgens een barbecue met alle spelers en hun vrouwen. Niet alleen met spelers is er veel veranderd, ook de begeleidingsstaf is wat anders. Zoals gezegd hechten we veel waarde aan het teamgevoel en daarom willen we elkaar zo snel mogelijk leren kennen."

Bron: FCDBFans