FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
FC Den Bosch contracteert Mario Bilate

FC Den Bosch contracteert Mario Bilate

30 juni 2016 om 14:20

FC Den Bosch heeft overeenstemming bereikt met aanvaller Mario Bilate (24) over een contract van 1 jaar, met een optie tot verlenging aan Bossche zijde voor nog een seizoen.

Mario Bilate is geboren op 16 juli 1991, in het Russische Moskou. Bilate kwam op jonge leeftijd naar Nederland en speelde in de jeugd bij Sparta Rotterdam en XerxesDZB. Bij die laatst genoemde club maakte hij ook de overstap naar het eerste elftal. In 2011 maakte hij de overstap naar het eerste elftal van Sparta Rotterdam waar hij tussen 2011 en 2013 speelde. Bilate debuteerde hier op 7 augustus 2011 in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. In 2014 ging Bilate voor een buitenlands avontuur naar Dundee United in Schotland waar hij 16 keer tot spelen kwam. Bilate kwam tot op heden tot 105 optredens in het betaalde voetbal, waarin hij 20 keer wist te scoren.

Edward van Wonderen over het aantrekken van Bilate: “Mario Bilate is een aanvaller die sterk gemotiveerd is om bij FC Den Bosch te komen voetballen. Het is een fysiek sterke jongen, balvast en op meerde posities in de aanval inzetbaar. Daarnaast heeft hij in Schotland ervaren wat het is om strijdend voetbal te leveren. We kijken ernaar uit om die strijdlust van hem terug te zien in het shirt van FC Den Bosch.”

Bron: Persbericht