FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Jeugdspelers wijzen de weg in Giessen

Jeugdspelers wijzen de weg in Giessen

6 juli 2016 om 21:57

FC Den Bosch heeft ook de tweede oefenwedstrijd winnend afgesloten. Op bezoek bij GRC '14 werd het 0-5. Wiljan Vloet liet een aantal jeugdspelers meedoen, evenals testspeler Ben Santermans.

Damiano Schet, Alessio Carlone en Mario Bilate waren om uiteenlopende redenen allen nog niet in staat om mee te spelen in het duel in Giessen. Voor Wiljan Vloet was het de gelegenheid om een aantal jeugdspelers de kans te geven om zich te bewijzen. Zija Azizov, Zain Moghal, Oussama Bouyaghlafen en Kevin Nikolov mochten eens proeven aan het eerste, terwijl Ben Santermans de kans kreeg om zich te laten zien en een contract in de wacht te slepen.

De thuisploeg hield in de eerste helft vrij eenvoudig stand. Brandon Robinson kreeg de twee grootste Bossche kansen; een kopbal van zijn hoofd werd door de doelman net over de lat getikt, later schoot hij uit een lastige positie voorlangs. De keeper van GRC '14 had weinig werk in de eerste helft, maar ging toch met een achterstand de rust in: vanaf de rand van het strafschopgebied kapte Luuk Brouwers zich vrij en schoot de bal tegen de touwen.

Zo weinig als de eerste helft om het lijf had, zo veel gebeurde er in de tweede. Al na vijf minuten spelen was de Bossche voorsprong vergroot. De doelman van GRC '14 pakte een terugspeelbal in zijn handen; Arda Havar benutte de indirecte vrije trap. Tien minuten later had jeugdspeler Zija Azizov de 0-3 moeten maken, maar hij faalde oog in oog met de keeper. Even later was het alsnog 0-3; Oussama Bouyaghlafen werd diep gestuurd en schoot de bal beheerst in de verre hoek.

Vanuit de tweede lijn was Azizov in de 70e minuut wederom dicht bij een treffer, maar na een afgeslagen aanval schoot hij de bal hard tegen de paal. Na een goede combinatie over de rechterflank was het uiteindelijk Zain Moghal die van dichtbij kon binnen tikken. Een minuut later was het weer raak; Kevin Nikolov, ook een jeugdspeler, liet een voorzet vanaf de rechterflank met heel veel gevoel over de buitenkant van zijn rechtervoet rollen, om zo de 0-5 op de borden te zetten. Vlak voor tijd was het bijna nog 0-6; Jeremy Fernandes ramde vanaf twintig meter tegen de lat.

Opstelling eerste helft:
Kees Heemskerk; Jonas Heymans, Ben Santermans, Bart Biemans, Dalian Maatsen; Niek Vossebelt, Zija Azizov, Luuk Brouwers; Zain Moghal, Brandon Robinson, Arda Havar.

Opstelling tweede helft:
Ralph Vos; Jordy van der Winden, Ben Santermans, Jeremy Fernandes, Daan Disveld; Niek Vossebelt, Zija Azizov, Arda Havar; Zain Moghal, Oussama Bouyaghlafen, Kevin Nikolov.

Scoreverloop:
40' Brouwers 0-1
50' Havar 0-2
66' Bouyaghlafen 0-3
74' Moghal 0-4
75' Nikolov 0-5

Bron: FCDBFans.nl