FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
VV Helvoirt zet FC Den Bosch te kijk

VV Helvoirt zet FC Den Bosch te kijk

8 juli 2016 om 22:11

VV Helvoirt heeft FC Den Bosch in het derde oefenduel in de voorbereiding op het seizoen 2016/2017 aardig te kijk gezet. Op eigen veld wist de tweedeklasser met 1-0 te winnen van de ploeg van Wiljan Vloet.

Heel veel viel er op die zege ook niet af te dingen. Een zeer matig spelend FC Den Bosch wist in de eerste helft slechts een handvol halve kansen bij elkaar te voetballen. Het belangrijkste wapenfeit van de eerste helft was dan ook het geblesseerd uitvallen van Luuk Brouwers, De middenvelder wilde een bal uit de lucht ineens dood leggen op zijn voet, maar verrekte daarbij zijn hamstring. Slechts een paar schoten uit de tweede lijn, allemaal over of naast, en een paar scrimmages hoefde Helvoirt door te komen om de rust met 0-0 te halen.

Ook in de tweede helft leek het nergens op wat FC Den Bosch op de mat legde. Wel verloor het wederom een speler; na een harde botsing moest Jordy van der Winden het veld verlaten. Helvoirt leek langzaam te geloven in een stunt en was dicht bij de openingstreffer; een doorgeschoten bal werd richting het doel geschoten, maar de al geklopte Ralph Vos werd geholpen door een van zijn verdedigers, die de bal nog net voor de lijn kon weghalen. Even later werd een vrije trap in kansrijke positie door een Helvoirt-speler over het doel geschoten.

Uiteindelijk was het toch de thuisploeg die de score opende. Een snel genomen vrije trap verraste de defensie van FC Den Bosch. Vos kon in eerste instantie nog redding brengen, maar het was Nick van der Bruggen die bij de tweede paal de bal in het doel schoot. FC Den Bosch wilde wel, maar was onmachtig om kansen te creëren. Uit een counter had Helvoirt nog een reuzenkans op 2-0, maar die hielp het om zeep. In de slotminuut had Zain Moghal nog de gelijkmaker op de schoen, maar de ingevallen keeper van Helvoirt stopte de bal. Direct daarna floot de arbiter af en barstte het Helvoirtse feest los.

Opstelling eerste helft:
Kees Heemskerk; Jordy van der Winden, Jeremy Fernandes, Bart Biemans, Daan Disveld; Niek Vossebelt, Luuk Brouwers (32' Jonas Heymans), Kevin Nikolov; Damiano Schet, Oussama Bouyaghlafen, Arda Havar.

Opstelling tweede helft:
Ralph Vos; Jonas Heymans, Jeremy Fernandes, Bart Biemans, Daan Disveld; Zija Azizov, Dalian Maatsen, Jordy van der Winden (54' Kevin Nikolov); Damiano Schet, Zain Moghal, Arda Havar.

Scoreverloop:
78' van der Bruggen 1-0

Bron: FCDBFans.nl