FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Beste kansen voor JVC, maar FC wint

Beste kansen voor JVC, maar FC wint

13 juli 2016 om 22:01

FC Den Bosch heeft de vierde oefenwedstrijd in de voorbereiding gewonnen. Op bezoek bij JVC Cuijk was de ruststand eveneens de eindstand; 1-2. Ondanks twee strafschoppen en een rode kaart was het geen hele verheffende wedstrijd.

Nieuwelingen Romero Regales en Ben Santermans stonden direct in de basis. Alessio Carlone speelde op het middenveld, de voorhoede bestond uit Damiano Schet, Romero Regales en Arda Havar. Ook Luuk Brouwers, die op bezoek bij VV Helvoirt nog geblesseerd was uitgevallen, was weer fit en startte in de basiself. Op proef was een oude bekende; Adnan Barakat.

JVC begon spetterend aan het duel met FC Den Bosch. Al na drie minuten was de eerste grote kans voor de thuisploeg, toen een voorzet vanaf dichtbij werd overgeschoten. Enkele minuten later moest Kees Heemskerk handelend optreden; met een voortreffelijke redding maakte hij een afstandsschot onschadelijk. Uit de volgende hoekschop ontstond een gevaarlijke scrimmage, die miraculeus genoeg geen treffer opleverde.

De Cuijkse storm zwakte vervolgens wat af, maar FC Den Bosch was nauwelijks in staat om ook maar enig gevaar te stichten. Toch was het binnen een minuut twee keer raak. Eerst was er een vrije trap die door de Cuijkse doelman werd weggebokst. De bal werd naar de zijkant gebracht, waar Arda Havar stond, die met een fraaie voorzet de bal op het hoofd van Bart Biemans legde. De Belg kopte knap de 0-1 tegen de touwen.

Uit de volgende Bossche vrije trap was het opnieuw raak. Terwijl Alessio Carlone zijn aanloop nam, werd Ben Santermans met twee handen naar de grond getrokken. De strafschop werd benut door Niek Vossebelt; 0-2. Tien minuten later was er wederom een Bossche vrije trap, maar dit keer werd de kopbal van Biemans onder de lat vandaan geranseld door de doelman van JVC. Op slag van rust was er de aansluitingstreffer van JVC; Ilias Zaimi benutte een strafschop.

Ook in de tweede helft kwam JVC sterk uit de kleedkamer. Al binnen vijf minuten verscheen de thuisploeg twee keer alleen voor de ingevallen keeper Ralph Vos. Laatstgenoemde kwam telkens als sterkste uit de strijd. Daarna zakte het duel wat weg. Opmerkelijk moment was de tweede gele kaart van Arda Havar; de enigszins warrig fluitende arbiter besloot Havar op geel te trakteren na vasthouden in de middencirkel. In de slotfase zette JVC nog wel aan, maar veel verder dan halve kansen kwam de thuisploeg niet.

Opstelling eerste helft:
Kees Heemskerk; Jonas Heymans, Ben Santermans, Bart Biemans, Dalian Maatsen; Niek Vossebelt, Luuk Brouwers, Alessio Carlone, Damiano Schet, Romero Regales, Arda Havar.

Opstelling tweede helft:
Ralph Vos; Jonas Heymans, Ben Santermans (60' Sam Kersten), Bart Biemans, Dalian Maatsen; Niek Vossebelt (60' Najim Haddouchi), Adnan Barakat, Alessio Carlone (81' Damiano Schet), Zija Azizov, Brandon Robinson, Arda Havar.

Scoreverloop:
29' Biemans 0-1
30' Vossebelt 0-2 (strafschop)
45' Zaïmi 1-2 (strafschop)
65' Rode kaart Arda Havar

Bron: FCDBFans.nl