FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Afscheidswedstrijd Lurling op 2 september

Afscheidswedstrijd Lurling op 2 september

15 juli 2016 om 10:02

Nadat Anthony Lurling op 31 maart jongstleden bekend maakte zijn actieve voetbal carrière te beëindigen, werd meteen het idee van een speciale afscheidswedstrijd geopperd. Inmiddels is er meer duidelijkheid over dit bijzondere duel, dat volledig in het teken zal staan van de 38-jarige aanvaller met een rijk verleden bij zowel FC Den Bosch als bij NAC.

Op vrijdag 2 september spelen in het Rat Verlegh Stadion ‘All Star-teams’ van NAC Breda én FC Den Bosch een wedstrijd tegen elkaar. Beide elftallen bestaan uit spelers waar Lurling mee heeft samen gevoetbald tijdens zijn indrukwekkende voetbalcarrière, die maar liefst 22 seizoenen duurde. De exacte invulling van de All Star-teams wordt op een later moment bekend gemaakt, maar uiteraard zal Lurling aan beide kanten meedoen. De aftrap van het duel is om 19.30 uur. Voor dit speciale duel wordt het Rat Verlegh Stadion voor supporters en sponsoren van beide clubs toegankelijk. FC Den Bosch supporters kunnen in Vak I en het uitvak plaatsnemen. Uiteraard wordt voor alle bezoekers gezorgd dat er voldoende horecapunten beschikbaar zijn.

Kaarten voor de publiekstribunes zijn vanaf begin augustus beschikbaar en kosten €10 per persoon. Meer informatie hierover wordt binnenkort bekend. De opbrengst van de kaartverkoop komt in zijn geheel ten goede aan de Jeugdopleidingen van zowel FC Den Bosch als NAC Breda. Dit zijn de bestemmingen die Anthony aan het hart gaat en waar hij zelf voor heeft gekozen toen de clubs aangaven dat hij het goede doel mocht bepalen.

Rondom de wedstrijd vinden er tevens feestelijkheden plaats in en rondom het Rat Verlegh Stadion. Lurling, die bij FC Den Bosch met maar liefst 77 doelpunten, clubtopscorer aller tijden is, zal na afloop van het duel ongetwijfeld onder ‘zijn’ supporters te vinden zijn en zich mengen in het feestgedruis.

Lurling zelf kijkt uit naar het duel: “Ik ben NAC en FCDB erg dankbaar dat ze voor mij een heel mooi afscheid van een lange carrière willen geven. Hopelijk wordt het een onvergetelijke dag in een vol stadion met supporters die veel voor mij betekenen.”

Bron: Persbericht