FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
SC Cambuur slacht FC Den Bosch

SC Cambuur slacht FC Den Bosch

16 juli 2016 om 18:56

SC Cambuur heeft FC Den Bosch een flinke wake-up call gegeven. De Leeuwarders speelden FC Den Bosch helemaal dronken; met de uiteindelijke 5-0 eindstand mocht FC Den Bosch nog niet mopperen.

Vanaf de eerste seconde had FC Den Bosch helemaal niets in te brengen. Het middenveld met Niek Vossebelt, Adnan Barakat en Luuk Brouwers werd aan alle kanten overlopen. Ook de buitenspelers van SC Cambuur waren in de eerste helft nauwelijks te houden voor de Bossche backs. De eerste kans werd nog onschadelijk gemaakt door Kees Heemskerk, maar al na vijf minuten lag de bal in het doel. Een voorzet vanaf links werd door Sander van de Streek knap binnengeschoten.

Cambuur domineerde en kreeg telkens veel ruimte om het Bossche doel te bestoken met schoten uit de tweede lijn. Uit twee achtereenvolgende vrije trappen raakte Cambuur eerst de paal en daarna het hoofd van Niek Vossebelt. Uit de volgende dom weggegeven vrije trap was het wel raak; Martijn Barto scoorde. Een minuut later gleed Bosz uit een voorzet de 3-0 binnen en op slag van rust schoot Monteiro van een meter of 30 prachtig raak.

Na rust deed Cambuur het wat rustiger aan, maar de kansen bleven komen. Bart Biemans haalde een bal van de lijn, een vrije trap smoorde in de muur. Op dat moment speelde Cambuur al met een groot deel van de reserves, want na een uur brachten de Leeuwarders liefst negen wisselspelers binnen de lijnen. Een vrije kopkans (over) en een schot op de paal leverden geen treffer op, maar met een prachtige stift maakte Masek er 5-0 van. Uit een scrimmage en later nog maar eens een bal tegen de paal kreeg Cambuur nog meer kansen om de score op te hogen, maar dat bleef FC Den Bosch bespaard. Drie minuten voor tijd vond de arbiter dat het mooi geweest was en besloot hij maar af te fluiten.

Opstelling FC Den Bosch:
Heemskerk, Heymans, Santermans, Biemans (71' Kersten), Maatsen, Brouwers (46' Havar), Vossebelt, Barakat (71' Nikolov), Schet, Regales (46' Robinson), Carlone.

Scoreverloop:
5' van de Streek 1-0
37' Bosz 2-0
38' Barto 3-0
43' Monteiro 4-0
73' Masek 5-0

Bron: FCDBFans.nl