FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Stefano Beltrame naar FC Den Bosch

Stefano Beltrame naar FC Den Bosch

19 juli 2016 om 09:47

FC Den Bosch heeft ook aankomend seizoen de beschikking over een talentvolle speler van de Italiaanse landskampioen en bekerwinnaar Juventus. Aanvallende middenvelder Stefano Beltrame (23) maakt op huurbasis de overstap naar FC Den Bosch.

De komst van Stefano Beltrame vloeit voort uit de reeds bestaande samenwerking met de Italiaanse topclub. Eerder deden Juventus-talenten Edoardo Ceria, Filippo Penna, Elvis Kabashi (allen 2014-2015) en de Litouwse international Vykintas Slivka (2015-2016) reeds ervaring op bij de Bossche club. Beltrame zal op korte termijn aansluiten bij de selectie van trainer/coach Wiljan Vloet.

Stefano Beltrame is geboren op 8 februari 1993, in de Italiaanse stad Biella. Beltrame heeft als speler van Juventus reeds ervaring opgedaan bij meerdere Italiaanse clubs. Hij kwam onder meer uit voor Bari, UC Sampdoria, Modena FC, Pro Vercelli en Pordenone. Als aanvallende middenvelder maakte Beltrame zijn opwachting in diverse nationale jeugdteams. In 21 duels kwam hij hierbij tot acht treffers. In competitieverband kwam Beltrame tot op heden tot 63 wedstrijden, waarin hij drie keer wist te scoren. Beltrame maakte zijn debuut voor de hoofdmacht van de ‘Oude Dame’ op 26 januari 2013, in de wedstrijd tegen Genoa (1-1).

Trainer/coach Wiljan Vloet is zeer enthousiast over de komst van Stefano Beltrame naar FC Den Bosch: “Stefano staat te boek als een groot talent. We zijn ervan overtuigd dat hij zich bij FC Den Bosch als opleidingsclub prima verder kan ontwikkelen, als mens en als speler. Stefano is een technisch begaafde, creatieve speler die bij voorkeur achter de spits speelt als aanvallende middenvelder. Hij weet uitstekend de ruimte tussen de linies te benutten, is in staat om zijn medespelers vrij voor het doel te zetten en weet ook zelf geregeld het net te vinden. Een speler zoals Stefano is voor FC Den Bosch een buitenkans. We zien in hem, met zijn talent en kwaliteiten, dan ook een directe versterking voor ons eerste elftal en wensen hem veel succes toe bij FC Den Bosch!”

Bron: Persbericht