FCDBFans

Met heel mijn hart
Beter FC Den Bosch verliest van RKC

23 juli 2016 om 20:22

FC Den Bosch is op de open dag van RKC met een 1-0 nederlaag van het veld gestapt. De Bosschenaren waren eigenlijk de gehele wedstrijd de bovenliggende partij, maar de thuisploeg benutte de enige grote kans die het kreeg.

RKC wilde op de eigen open dag absoluut niet verliezen, en FC Den Bosch was niet van plan om slechts figurant te zijn op de open dag van de tegenstander. Dat leidde tot een bijzonder bitsige wedstrijd, die door toedoen van de arbiter in de tweede helft zelfs even ontspoorde. In de eerste helft was FC Den Bosch de bovenliggende ploeg, maar beide teams kregen bijzonder weinig kansen. Mario Bilate maakte namens FC Den Bosch zijn eerste minuten en speelde erg sterk, alvorens hij na 25 minuten naar de kans werd gehaald. Centraal achterin speelde Ben Santermans samen met jeugdspeler Sam Kersten, die allebei een zeer goede wedstrijd stonden te spelen.

Na rust kwamen er wat meer kansen. Damiano Schet kapte zich enkele keren goed vrij, maar schoot eerst over en daarna trof Brandon Robinson de doelman uit zijn voorzet. Sam Kersten kreeg een schietkans uit een afgeslagen vrije trap, maar hij raakte de bal niet lekker. Toen de scheidsrechter van dienst een overtreding op Brandon Robinson niet bestrafte, sloegen de stoppen even door bij beide ploegen. Een flink opstootje werd uiteindelijk gesust en in de eerstvolgende aanval was het 1-0 voor RKC; Pieter Langedijk tikte binnen bij de tweede paal. In de slotfase probeerde FC Den Bosch nog de gelijkmaker te forceren, maar kreeg het niet waar het minimaal recht op had; een gelijkspel.