FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
FC Den Bosch en Altinordu in balans

FC Den Bosch en Altinordu in balans

26 juli 2016 om 21:30

Het voorlaatste duel in de oefencampagne is in een gelijkspel geëindigd. FC Den Bosch hield het Turkse Altinordu FK op een 1-1 gelijkspel. De bezoekers hadden het grootste deel van de wedstrijd een veldoverwicht, maar echt grote kansen gaf FC Den Bosch niet weg.

Al binnen een minuut kwam FC Den Bosch op voorsprong. Met een hakje gaf Arda Havar de bal mee aan Mario Bilate, die knap het overzicht behield en Stefano Beltrame bediende. De Italiaan schoof de bal in de hoek; 1-0. De Turken moesten even bekomen van die treffer, maar na een kwartiertje namen de bezoekers het heft in handen. Defensief stond het echter prima bij FC Den Bosch, waardoor de bezoekers eigenlijk alleen gevaarlijk konden worden met ballen uit de tweede lijn. Toch kwam op die manier de gelijkmaker tot stand; een afstandsschot van Serkan werd van richting veranderd, waardoor Kees Heemskerk op het verkeerde been stond.Op slag van rust kreeg Altinordu een grote kans op de 1-2. Een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied werd op de lat geschoten; de rebound kwam op het hoofd van een Turk, maar met een katachtige reflex voorkwam Heemskerk dat de bal in het doel viel. In de tweede helft waren er aan beide kanten vele wissels, waardoor het voetbal steeds rommeliger werd. De gasten kregen wel nog twee goede kansen: een vrije trap ging een meter naast en een doorgeschoten bal werd door de Turkse spits naast gegleden. Behoudens wat halve kansen kon FC Den Bosch niet echt een vuist maken, maar met de uiteindelijke 1-1 eindstand zullen beide ploegen wel kunnen leven.Opstelling FC Den Bosch:
Kees Heemskerk; Jonas Heymans (60' Jordy van der Winden), Ben Santermans, Jeremy Fernandes (46' Dalian Maatsen), Daan Disveld (60' Sam Kersten); Luuk Brouwers, Arda Havar, Stefano Beltrame (46' Zija Azizov); Mario Bilate (46' Damiano Schet), Romero Regales, Brandon Robinson (60' Brian Koopman).

Scoreverloop:
1' Beltrame 1-0
28' Serkan 1-1

Bron: FCDBFans.nl (Foto's: Peter van Gogh en Henk van Esch)