FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Laatste oefenduel eindigt in gelijkspel

Laatste oefenduel eindigt in gelijkspel

30 juli 2016 om 16:46

FC Den Bosch heeft op de jaarlijkse open dag met 2-2 gelijkgespeeld tegen Cercle Brugge. FC Den Bosch keek na een hele slechte eerste helft tegen een 1-2 achterstand aan, maar na de rust wist het toch nog op gelijke hoogte te komen.

De bezoekers uit Brugge speelden 4-4-2 en FC Den Bosch besloot hetzelfde systeem te hanteren. Romero Regales en Mario Bilate waren de aanvallers, Arda Havar en Damiano Schet waren de halfspelers. Op het middenveld nam ook Dalian Maatsen plaats. Maar werkelijk alles wat mis kan gaan, ging mis bij FC Den Bosch in de eerste helft. Al na 10 minuten kwamen de bezoekers op voorsprong. Arne Naudts kapte Daan Disveld simpel uit en scoorde in de korte hoek. Diezelfde Naudts had tien minuten na zijn treffer de score kunnen verdubbelen, maar hij faalde alleen voor Kees Heemskerk. Falen deed hij echter niet toen hij over de linkerflank vrij kon opstomen en zomaar de 0-2 kon maken. De eerste Bossche doelpoging, pas in de 45e minuut, leverde wel direct de aansluitingstreffer op. Damiano Schet verspeelde de bal, maar kreeg hem met een gelukje weer terug en schoot vervolgens raak in de korte hoek.

Arda Havar tegen Cercle Brugge

Na rust kwam FC Den Bosch wat beter voor de dag. De bezoekers uit Brugge lieten zich massaal terugzakken op eigen helft. Na een uur kwam FC Den Bosch op gelijke hoogte. Romero Regales en Zija Azizov combineerden, de bal kwam bij Stefano Beltrame en laatstgenoemde maakte de 2-2 met een droge knal. Dat was voor Cercle het signaal om weer wat gevaar te gaan stichten. Eerst probeerde een Cercle-speler uit een vrije trap Heemskerk te verrassen in de korte hoek, maar de doelman was alert. In de daaropvolgende corner kon door Cercle bij de tweede paal worden gekopt, maar wederom was het Heemskerk die er een handje tegen kon steken. In de slotminuut hadden de gasten nog een enorme kans om de winst mee te nemen naar België, maar aan de tweede paal werd de bal hoog over geschoten.

Opstelling FC Den Bosch:
Kees Heemskerk; Jordy van der Winden (46' Jonas Heymans), Ben Santermans, Jeremy Fernandes, Daan Disveld (46' Zija Azizov); Dalian Maatsen, Arda Havar (75' Damiano Schet), Stefano Beltrame (61' Najim Haddouchi), Mario Bilate (46' Alessio Carlone), Romero Regales, Damiano Schet (46' Brandon Robinson)

Scoreverloop:
10' Naudts 0-1
34' Naudts 0-2
45' Schet 1-2
60' Beltrame 2-2

Bron: FCDBFans.nl (Foto: Henk van Esch)