FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
FC Den Bosch knokt zich naar de zege

FC Den Bosch knokt zich naar de zege

12 augustus 2016 om 22:13

FC Den Bosch heeft in eigen huis een knappe zege geboekt. Titelfavoriet De Graafschap werd met 2-1 verslagen. In de eerste helft was De Graafschap de bovenliggende partij, maar het stond bij rust 1-1. Arda Havar maakte vervolgens de winnende.

In de eerste helft had FC Den Bosch het bijzonder zwaar. Het Bossche middenveld, bestaande uit Zija Azizov, Stefano Beltrame en Luuk Brouwers, kreeg het niet gebolwerkt tegen de middellinie van de Doetinchemmers. Na een kwartier kwamen de gasten dan ook verdiend op voorsprong. Bij een doorgeschoten bal stond de defensie van FC Den Bosch te slapen, waardoor Dean Koolhof eenvoudig de bal in het doel kon lopen. De Graafschap bleef ook na die openingstreffer de bovenliggende partij, maar vrijwel uit het niets kwam FC Den Bosch op gelijke hoogte. In een scrimmage na een corner kwam de bal op een hand van een speler van De Graafschap, Romero Regales benutte de strafschop. De Graafschap bleef bij tijden door de Bossche defensie heen snijden, maar telkens zat er op het juiste moment een Bossche hand of voet tussen om een doelkans te voorkomen.

Na rust kwam Brandon Robinson in het veld voor Zija Azizov. Plotseling was het spelbeeld heel anders; er ontstond een stereotype Jupiler League-wedstrijd met weinig goed voetbal, maar veel strijd. Bart Biemans raakte na een opnieuw ingebrachte hoekschop de paal. Arda Havar zette FC Den Bosch vervolgens wel op voorsprong; een steekpass werd door Arda Havar knap meegenomen en via een been van de verdediger stuitte de bal over de doelman heen. Na die 2-1 ontstonden er twee joekels van kansen voor De Graafschap bij de tweede paal; de eerste poging ging hoog over, de tweede poging hobbelde voorlangs. In een scrimmage leek alsnog de gelijkmaker te ontstaan, maar Bilate stak er in extremis nog een voet tegen. In de slotfase had FC Den Bosch nog een aantal goede countermogelijkheden, maar die werden niet benut. De Graafschap bleef het proberen met opportunistisch voetbal, maar FC Den Bosch wist de zege binnen te slepen.

Bron: FCDBFans.nl