FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Bossche defensie is gatenkaas in Amsterdam

Bossche defensie is gatenkaas in Amsterdam

19 augustus 2016 om 23:13

FC Den Bosch heeft ook haar tweede uitwedstrijd dit seizoen verloren. De aanvallers van Jong Ajax waanden zich tegen FC Den Bosch in een speeltuin en legden er uiteindelijk vijf binnen.

Bij FC Den Bosch was Jeremy Fernandes terug van een schorsing. Hij nam wederom de rechtsbackpositie in. Dat bleek achteraf geen succes. Er leek echter geen vuiltje aan de lucht, toen Ben Santermans al snel kon binnentikken na een doorgekopte corner. FC Den Bosch kon echter maar kort genieten van de voorsprong. Na klungelig verdedigen schoot Cerny via de binnenkant van de paal de 1-1 binnen. Even later kwam de thuisploeg zelfs op voorsprong; Fernandes was zijn man kwijt, Biemans was te laat met zijn sliding en de strafschop werd benut. Daarna leek FC Den Bosch rijp voor de sloop, maar Jong Ajax nam wat gas terug. Het bleef echter wel gevaarlijk, omdat de Bossche buitenspelval geheel niet klopte en de ruimtes achter de defensie benut konden worden. Toch had FC Den Bosch nog in de eerste helft gelijk moeten komen; Stefano Beltrame kreeg een opgelegde kans, maar schoot over.

Na rust was het allemaal iets beter bij FC Den Bosch. Romero Regales kopte eerst nog in het zijnet, maar schoot even later enig mooi raak van een meter of twintig. Op dat moment was Jordy van der Winden al ingevallen bij FC Den Bosch, die op het middenveld ging spelen. HIj had enkele minuten na de 2-2 de 2-3 op zijn voet, maar schoot vol tegen een verdediger aan. Uit de volgende Ajax-aanval was het wel raak; Cerny kapte Jonas Heymans uit en schoot raak. Dit keer was er geen weg meer terug voor FC Den Bosch, want minuten later was het 4-2. Ajax sneed door de Bossche defensie en uiteindelijk ging een schot via Jonas Heymans raak. Het slotoffensief was voor Cerny, die in zijn eentje zowat de gehele Bossche defensie te kijk zette en raak schoot.

Bron: FCDBFans.nl