FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Ook tegen Volendam weer vijf tegentreffers

Ook tegen Volendam weer vijf tegentreffers

22 augustus 2016 om 00:32

Net als tegen Jong PSV en de beloften uit Amsterdam moest FC Den Bosch ook vanavond wederom vijf keer een tegendoelpunt toestaan. Even leek het nog spannend te worden, maar snel maakte Volendam korte metten met het kleine beetje zelfvertrouwen waarover de Bossche ploeg nog beschikte.

Zonder Mario Bilate maar met Brandon Robinson op de flank probeerde Wiljan Vloet voor de tweede (thuis)overwinning van het seizoen te gaan. Binnen drie minuten was het echter al 0-1 en liep FC Den Bosch achter de feiten aan. Rechtsback Dalian Maatsen (die Jeremy Fernandes verving) deed dat vooral achter de latere man of the match Gyliano van Velzen. Hij werd keer op keer voorbij gelopen en dat leverde hem een wisselbeurt op tijdens de rust.

Ondertussen had Jonas Heymans FC Den Bosch vanuit een corner op gelijke hoogte gebracht, maar maakte Rihairo Meulens op slag van rust zijn tweede van de avond. Ook met een nieuwe rechtsback (linkspoot Jordy van der Winden) ging het na de thee niet veel beter. Van Velzen vloog ook langs hem alsof hij er niet stond en tekende na tien minuten voor 1-3. Dat was het sein voor Vloet om een dubbele wissel toe te passen. Koopman kwam voor Brouwers en Fernandes mocht alsnog zijn opwachting maken voor... Van der Winden, die al na een kwartier weer op de bank moest plaatsnemen.

Aan het spel veranderde het allemaal niet zoveel. Toch leek er nog even leven in de brouwerij te komen toen Romeo Regales een penalty versierde en hem zelf onberispelijk binnenschoot. Nog geen minuut na de aansluitingstreffer was het echter alweer 2-4 en kon het boek alsnog gesloten worden. Van Velzen kreeg na twee treffers en een assist een applauswissel, wat zelfs bij veel Bosschenaren de handen op elkaar bracht. Het slotakkoord was voor good-old Jack Tuyp, die de eindstand op 2-5 bepaalde. Van een wedstrijd was op dat moment allang geen sprake meer.

Het zorgde niet alleen voor de derde nederlaag in het nog prille seizoen, ook staan tegenover de 10 zelf gemaakte goals maar liefst 16 tegentreffers in amper vier competitiewedstrijden. In drie duels moest Kees Heemskerk vijf keer vissen. De voorhoede lijkt voldoende stootkracht te bevatten, maar het middenveld is duidelijk te licht en achterin zit het allerminst goed. Met name de rechtsbackpositie is een heikel punt. Nadat Daan Disveld al afgeschreven was en dat na vorige week ook voor Fernandes leek te gelden, viel nu Maatsen (weer) door de mand en zal ook door de naam van Van der Winden een streep gaan. Benieuwd wat Vloet uit zijn hoge hoed gaat toveren voor komende vrijdag, als we in het Rat Verlegh-stadion tegen NAC Breda mogen gaan voetballen.

Bron: FCDBFans (foto Peter van Gogh)