FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Vykintas Slivka opnieuw gehuurd van Juventus

Vykintas Slivka opnieuw gehuurd van Juventus

24 augustus 2016 om 10:55

FC Den Bosch heeft de selectie per direct versterkt met middenvelder Vykintas Slivka (21). De Litouwse A-international wordt door FC Den Bosch voor de rest van het seizoen gehuurd van de Italiaanse landskampioen en bekerwinnaar Juventus, waar de Bossche club sinds enkele jaren een samenwerkingsverband mee heeft. Vykintas Slivka traint sinds deze ochtend mee met de selectie van FC Den Bosch.

Vykintas Slivka is geboren op 29 april 1995 in de Litouwse stad Panevezys. De talentvolle middenvelder komt uit de opleiding van de Italiaanse club en kwam eerder onder meer uit voor ND Gorica in Slovenië en Modena FC in Italië. Afgelopen seizoen speelde Vykintas Slivka 28 competitiewedstrijden voor FC Den Bosch waarin hij twee keer wist te scoren.

Trainer/coach Wiljan Vloet is zeer content met de komst van Vykintas Slivka naar FC Den Bosch: “Vykintas is zowel fysiek als mentaal een sterke speler die op meerdere posities op het middenveld uit de voeten kan. Hij legt veel power en energie in zijn spel en is het type ‘box-to-box-speler’ waar FC Den Bosch op dit moment naar op zoek is. Met zijn loopvermogen, doorzettingsvermogen en spelinzicht heeft hij afgelopen seizoen bewezen van meerwaarde te zijn voor FC Den Bosch. We zijn dan ook verheugd dat we hem opnieuw van samenwerkingspartner Juventus kunnen huren.”

Bron: Persbericht