FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Compact FC Den Bosch speelt gelijk

Compact FC Den Bosch speelt gelijk

27 augustus 2016 om 12:14

FC Den Bosch heeft na een zeer stroef begin een prima resultaat behaald in Breda. Een goed georganiseerd FC Den Bosch hield de ruimtes klein en verdedigde goed waardoor het op een goede wedstrijd terug kan kijken. In de slotfase hield Kees Heemskerk FC Den Bosch met een cruciale redding overeind.

Mario Bilate en Jeremy Fernandes keerden terug in de opstelling ten koste van Zija Azizov en Dalian Maatsen. Niek Vossebelt en Alessio Carlone waren nog geblesseerd. Het was duidelijk dat Wiljan Vloet dit keer voor een ander wedstrijdplan had gekozen. Na eerdere zeperds tegen Jong PSV, Jong Ajax en afgelopen maandag tegen FC Volendam was dit een goede keuze. Het plan was om tot eigen helft in te zakken en vanuit een zeer compacte organisatie NAC het voetbal onmogelijk te maken. Dit lukte redelijk goed. Voor rust kreeg NAC enkele kansen en mogelijkheden, maar het vizier bij de club uit Breda stond niet op scherp. Doordat FC Den Bosch ver in zakte lag er veel ruimte om er uit te komen nadat men in balbezit kwam. Dit lukte nog niet heel erg goed, maar toch kreeg de ploeg van Vloet enkele mogelijkheden voor rust.

In de tweede helft veranderden het spelbeeld niet veel. Zija Azizov was inmiddels in de eerste helft in de ploeg gekomen voor de uitgevallen Luuk Brouwers. Doordat NAC uiteindelijk steeds verder ging aandringen en op zoek ging naar de overwinning kwamen er meer mogelijkheden voor FC Den Bosch. Het gelukt hierbij ontbrak. In de slotfase toen NAC aanvallender ging wisselen was het billenknijpen voor het Bossche publiek. NAC werd nog een keer gevaarlijk in de slotfase na een schot van Dessers binnen de 16, maar Heemskerk pakte deze bal fantastisch uit de hoek. Uiteindelijk hield de Bossche defensie stand en kan FC Den Bosch terugkijken op een prima wedstrijd.

Bron: FCDBFans