FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Beauty Robinson geeft FCDB weer lucht

Beauty Robinson geeft FCDB weer lucht

9 september 2016 om 22:16

FC Den Bosch heeft drie hele nuttige punten gepakt tegen FC Oss. De bezoekers mochten gezien het spelbeeld de meeste aanspraak maken op de zege, maar door een omhaal van Robinson bleven de punten in Den Bosch.

FC Den Bosch begon slap en ongeïnspireerd aan de wedstrijd. Dat leverde al na vijf minuten een kans op toen Ayrton Statie over de linkerkant doorkwam en de bal tegen Kees Heemskerk aan schoot. Even later kwamen de bezoekers door het centrum richting de Bossche goal, maar was het wederom Heemskerk die paraat stond. Toen Heemskerk in de 22e minuut wel geklopt was, hielp de spits van Oss een handje door over zijn eigen voeten te struikelen, waardoor hij de bal niet kon binnen tikken. Ook een vrije trap (naast gekopt) en een gekraakt schot (redding Heemskerk) brachten Oss geen treffer. In blessuretijd kwam die treffer er wel: na een overtreding van Niek Vossebelt schoot Istvan Bakx de vrije trap binnen.

Ook in de tweede helft waren de bezoekers feller en scherper dan FC Den Bosch. Bakx omspeelde Heemskerk, maar kwam in een te scherpe hoek om de bal binnen te schuiven, Uit de bijbehorende corner kopte Vossebelt de bal van de lijn af. Uit het niets kwam FC Den Bosch op gelijke hoogte: na een handsbal in het strafschopgebied kreeg Den Bosch een penalty, die door Regales feilloos werd binnengeschoten. Dat punt leek voor FC Den Bosch ook het maximaal haalbare, wat nog maar eens bevestigd werd toen Rick Stuy van den Herik uit een vrije trap tegen de paal schoot. Invaller Brandon Robinson besloot echter anders. Met een prachtige omhaal zette hij FC Den Bosch op 2-1, waarna de ploeg van Wiljan Vloet stand hield in de slotfase.

Bron: FCDBFans.nl