FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Bossche crisis ontvouwt zich in razend tempo

Bossche crisis ontvouwt zich in razend tempo

16 september 2016 om 21:52

FC Den Bosch is in Almere weer tegen een pak rammel aangelopen. Met enig fortuin haalde de ploeg van Wiljan Vloet de rust met 0-0, maar na de thee werd FC Den Bosch kleurenblind getikt.

In de eerste helft dwong FC Den Bosch helemaal niets af; de keeper van Almere hoefde alleen wat ballen naast en over te kijken. De thuisploeg had al snel op voorsprong kunnen komen, maar uit een corner werd de bal tegen de lat gekopt. Kees Heemskerk voorkwam met twee reddingen de openingstreffer van de thuisploeg. Diezelfde Heemskerk was kansloos in de 56e minuut; Almere kwam door over de Bossche rechterflank, waarna Sven Braken geheel ongedekt kon binnenschieten. Bijna vanaf de aftrap was Mario Bilate met een afstandsschot bijna succesvol, maar zijn schot schampte de bovenkant van de lat. Uit de eerstvolgende Almere-aanval was het wel raak. Bart Biemans wilde heel fraai een bal uit de lucht plukken, maar faalde hopeloos en Braken zei dankjewel.

Na 70 minuten was het wederom raak voor de thuisploeg. Na een afgeslagen bal probeerde een speler van Almere met een omhaal te scoren. Omdat Arica een voet uitstak en de bal van richting veranderde, was Heemskerk geklopt. Uit een counter tien minuten voor tijd was het vervolgens ook weer heel simpel raak; Ricky ten Voorde maakte 4-0. De ingevallen Jordy van der Winden maakte nog 4-1, maar dat was slechts voor de statistieken. In de slotminuut ontsnapte FC Den Bosch nog aan de 5-1; een bal werd nog net voor de doellijn weggehaald.

Bron: FCDBFans.nl