FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Code rood voor FC Den Bosch

Code rood voor FC Den Bosch

20 september 2016 om 22:11

Voor zover er nog geen paniek was bij FC Den Bosch, is daar nu wel alle reden toe. In het bekerduel der laagvliegers incasseerde de ploeg van Wiljan Vloet weer drie tegentreffers, waardoor het bekertoernooi er al na 1 ronde op zit.

FC Eindhoven staat onder FC Den Bosch in de Jupiler League, maar daar was de eerste twintig minuten weinig van te merken. Hoewel er weinig meer over was van het vlot combinerende Eindhoven van de vorige seizoenen, kan FC Den Bosch er helemaal niets van, en dus was het ook verdiend dat de bezoekers op voorsprong kwamen. Niek Vossebelt werd gepoort op het middenveld en vervolgens werd Bart Biemans kinderlijk eenvoudig uitgekapt; 0-1. Uit het niets kwam FC Den Bosch op gelijke hoogte; Arda Havar schoot een afgeslagen bal vanaf de rand van het strafschopgebied tegen de touwen. Na die gelijkmaker bleek dat ook Eindhoven in de hoek zit waar de klappen vallen, want ook bij hen ging daarna alles mis. Er ontspon zich een slaapverwekkend gezapig potje en dus was de 1-1 ruststand een logische.

In de tweede helft gebeurde er heel lang helemaal niets. FC Den Bosch had meer balbezit, Eindhoven wachtte geduldig op de Bossche fouten, die veelvuldig gemaakt werden. Omdat Eindhoven er ook weinig goeds mee deed, leek de wedstrijd toe te kabbelen naar verlengingen. Dat was gerekend buiten een veel te korte terugspeelbal van Vykintas Slivka, die vanaf de middellijn (...) de bal terug wilde spelen op Kees Heemskerk. Mart Lieder profiteerde dankbaar en maakte in twee instanties de 1-2. Toch leek er weer een verlenging te komen toen Mario Bilate een vrije schop enig mooi in de kruising schoot. Maar vlak voor tijd was er een corner van Eindhoven, waarbij drie man stond te slapen, en Rai Vloet dankbaar profiteerde.

Bron: FCDBFans.nl (Foto: Henk van Esch)