FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Stadionhuur blijft voorlopig te hoog

Stadionhuur blijft voorlopig te hoog

1 oktober 2016 om 14:18

"Ik ben onderhand aardig moegestreden. Het is heel frustrerend dat we er voorlopig niet uit lijken te komen." Dat zegt Maarten de Gruyter tegen het Brabants Dagblad over de onderhandelingen omtrent de stadionhuur.

Volgens De Gruyter blijkt uit een taxatierapport van taxatiebedrijf Van Troostwijk dat de kale huur jaarlijks zo’n 168.000 euro zou moeten bedragen. "Dat bedrag is twee jaar geleden getaxeerd. Je kunt het er over hebben dat het iets meer zou moeten zijn. Maar tot nu toe is het wat de de BIM als dochteronderneming van de gemeente betreft onbespreekbaar. Het blijft bij 275.000 euro”, zegt De Gruyter.

Volgens De Gruyter zijn er in 2011 afspraken gemaakt omtrent de marktconformiteit van de huur. "De BIM zou destijds worden gevraagd dit serieus te nemen”, aldus De Gruyter. Maar volgens wethouder Jos van Son is over een toezegging over een verlaging van de huur niets bekend bij de gemeente en de BIM. De gemeente verwijst FC Den Bosch door naar de BIM, maar die merkte al eerder op te wachten op de politieke discussie. De gemeente 's-Hertogenbosch is immers voor 99% eigenaar van de BIM.

Bron: Brabants Dagblad