FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
FC Den Bosch steelt cruciale punten

FC Den Bosch steelt cruciale punten

14 oktober 2016 om 22:11

FC Den Bosch heeft in de strijd tegen degradatie drie cruciale punten gepakt. In eigen huis werd op miraculeuze wijze met 3-1 gewonnen van SC Cambuur.

In een absurde wedstrijd was het de eerste 20 minuten van beide kanten nog wat aftastend. Beide ploegen kregen een grote kans: Arda Havar faalde oog-in-oog met de doelman van Cambuur, Kees Heemskerk redde knap op een vrije trap van de bezoekers. Daarna namen de Leeuwarders de overhand. Twee schoten naast, een handvol hoekschoppen en een paar een-op-een-situaties liepen wonderwel goed af. Cambuur was zelfs zo vriendelijk om een bal voor een leeg doel hoog de tribunes in te schieten. Van de zeven schoten richting doel was er echter niet een raak en dus gingen beide ploegen rusten met 0-0.

Na de rust was er hetzelfde spelbeeld. FC Den Bosch werd bij vlagen aan alle kanten voorbij gelopen, maar Cambuur bleef kansen missen. De uitblinkende Kees Heemskerk en een portie geluk konden echter niet voorkomen dat de bezoekers toch op voorsprong kwamen. Xander Houtkoop ontsnapte aan buitenspel en schoof de bal in de lange hoek. Daarna leek FC Den Bosch even in elkaar te storten, maar had het geluk dat Cambuur weer twee kansen om zeep hielp. Uit de eerste (!) Bossche doelpoging in de tweede helft, in de 71e minuut, was het raak. De volley van Jort van der Sande werd nog geblokt, maar Arda Havar schoot de afvallende bal knap binnen.

Na de 1-1 bleef Cambuur door gaan met kansen missen. En zoals de gulden wet in de voetballerij dan voorschrijft, viel het doelpunt aan de andere kant. De net ingevallen Ben Santermans stond na een vrije trap vogelvrij en kon zomaar de 2-1 binnenlopen. Voordat Cambuur tijd had om te bekomen, was het zelfs 3-1: Stefano Beltrame volleerde de bal in de korte hoek raak. Daarna kwam de ploeg van Wiljan Vloet niet meer in de problemen. Door de zege op Cambuur staat FC Den Bosch nu zeven punten los van de onderste plaats, waar het in de rust nog virtueel 19e stond.

Bron: FCDBFans.nl (Foto: Henk van Esch)