FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Kelderkraker tegen Utrecht onder hoogspanning

Kelderkraker tegen Utrecht onder hoogspanning

28 oktober 2016 om 14:36

De kelderkraker tegen Jong FC Utrecht is omgezet in een categorie C-wedstrijd. Dat vanwege 'signalen' dat supportersgroepen buiten de regelingen om naar De Vliert zouden willen afreizen.

Dit heeft als gevolg dat er vanavond restricties zijn rondom de kaartverkoop en het alcoholbeleid. De kaartverkoop vindt bij de kassa vanaf 18.45 uur plaats, op vertoon van een regio gebonden legitimatiebewijs. Zoals eerder al gemeld, mag er vanavond geen alcohol worden geconsumeerd op de tribune. Er mag wel alcohol worden genuttigd voorafgaand aan de wedstrijd, tijdens de rust en na afloop van de wedstrijd in het Blue White Home, maar niet tijdens de wedstrijd op de tribunes in Timmermans Infra Stadion De Vliert.

In eerste instantie was het duel met de beloften van Utrecht aangemerkt als categorie B-duel, maar op basis van signalen van de politie is dit, in overleg met de gemeente en de club, opgeschaald naar categorie C, vanwege een risico op verstoring van de openbare orde. Dat is opvallend; afgelopen seizoen was er geen enkele wedstrijd een categorie C-duel.

De sportieve belangen zijn groot vanavond, als de nummer 15 en 18 elkaar in De Vliert treffen en elders Achilles '29 en De Graafschap de degens kruisen (de nummers 20 en 16 van de ranglijst). Bij winst kan FC Den Bosch zomaar naar plek 12 gaan, bij een nederlaag komt de vermaledijde rode streep weer in zicht. Bij FC Den Bosch ontbreken Jonas Heymans en Niek Vossebelt met een schorsing; Heymans kreeg rood bij VVV, Vossebelt liep in die wedstrijd tegen zijn vijfde gele kaart aan.

Bron: FCDBFans.nl / FC Den Bosch.nl