FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
FC Den Bosch wint met hangen en wurgen

FC Den Bosch wint met hangen en wurgen

28 oktober 2016 om 22:42

Jort van der Sande heeft FC Den Bosch in de slotfase van het duel met Jong FC Utrecht drie hele belangrijke punten bezorgd. Hij schoot van dichtbij de winnende treffer tegen de touwen.

In een hele matige eerste helft lieten FC Den Bosch en Jong Utrecht allebei weinig zien. Beide teams waren regelmatig met elf spelers op eigen helft te bewonderen en niet in staat om aanvallend wat te creƫren. Dat maakte het duel niet om aan te gluren. Toch had FC Den Bosch op voorsprong moeten komen. Na een klutsbal kreeg Jort van der Sande een opgelegde kans, maar hij schoot wild over. In de slotminuut van de eerste helft had ook Arda Havar nog een kans, maar zijn inzet uit een scherpe hoek werd gered door de doelman.

In de tweede helft gebeurde er een hoop meer. Bijna vanaf de aftrap kregen de bezoekers een aardige kans, maar Kees Heemskerk pareerde. Even later was de doelman van Jong Utrecht voor zijn ploeg belangrijk door een vrije trap van Dalian Maatsen uit de bovenhoek te ranselen. Omdat bij beide teams de vermoeidheid wat toesloeg, werd het steeds rommeliger op het veld. Jong Utrecht, dat duidelijk kwam voor een puntje, kreeg een kwartier voor tijd een vrije trap op de rand zestien, maar die schoot Rodney Sneijder ruim over. Uit de eerstvolgende aanval aan de andere kant was het wel raak: Arda Havar bracht een afgeslagen vrije trap opnieuw in, Bart Biemans kopte door en Jort van der Sande kegelde van dichtbij binnen.

Dat was het signaal voor Jong Utrecht om ineens va banque te gaan spelen. Kees Heemskerk moest handelend optreden op een diagonale zwabberbal. Uit de counter had FC Den Bosch tot tweemaal toe het duel moeten beslissen, maar in eerste instantie was Brandon Robinson zelfzuchtig waar hij af had moeten leggen op Havar en de tweede counter werd met 3 tegen 1 slecht uitgespeeld. Dat kwam FC Den Bosch nog bijna duur te staan; Heemskerk redde met zijn voet op een inzet richting korte hoek, Jeremy Fernandes moest de corner van de lijn koppen. Daardoor bleven de drie punten in De Vliert.

Bron: FCDBFans.nl