FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
FC Den Bosch boekt dik verdiende zege bij RKC

FC Den Bosch boekt dik verdiende zege bij RKC

4 november 2016 om 22:24

FC Den Bosch heeft voor het eerst in meer dan een jaar een uitwedstrijd gewonnen. Op bezoek bij RKC boekte de ploeg van Wiljan Vloet een dik verdiende 0-2 zege.

RKC, dat koploper was van de tweede periode, liet in de eerste helft de bal aan FC Den Bosch. De Bosschenaren legden alleraardigst veldspel op de mat. Omdat het verdedigend bij beide ploegen ook prima stond, waren de kansen schaars. Kees Heemskerk moest handelend optreden op een verraderlijke kopbal van Voskamp en diezelfde Voskamp kopte even later naast. Aan de andere kant was Bart Biemans dicht bij een treffer, maar zijn inzet na een corner werd geblokt. De 0-0 stand bij rust was daarom logisch, maar FC Den Bosch maakte het meeste aanspraak op een treffer.

Die treffer kwam er direct na rust. Jort van der Sande was wederom goud waard; hij knikte een voorzet van Arda Havar knap binnen. Dat was het sein voor RKC om de druk volle bak op te voeren. Toch bleven de kansen voor de thuisploeg schaars. Uit een counter was Brandon Robinson zelfs dicht bij de 0-2, maar hij schoot in het zijnet. De Waalwijkers waren veelvuldig in balbezit op de Bossche helft, maar gaven Heemskerk tot de slotfase weinig werk. Pas in de absolute slotfase kraakte FC Den Bosch bijna. Heemskerk moest redden op een kopbal, Jordy van der Winden haalde een corner van de lijn.

Uit een counter leek FC Den Bosch het duel vervolgens te beslissen, maar de 0-2 werd afgekeurd na buitenspel. RKC bleef aanvallen en uit een serie corners moest Heemskerk wederom handelend optreden. Uit de volgende counter besliste FC Den Bosch wel de wedstrijd; Damiano Schet rondde beheerst af. Ver in blessuretijd leek RKC nog de aansluitingstreffer te maken, maar de 1-2 van Johan Voskamp werd afgekeurd vanwege buitenspel. Dat was meteen de reden voor de arbiter om af te fluiten.

Bron: FCDBFans.nl | Foto: Peter van Gogh (Sportfoto Brabant)