FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Jort van der Sande toegevoegd aan selectie

Jort van der Sande toegevoegd aan selectie

14 november 2016 om 11:56

Jort van der Sande (20) sluit per heden definitief aan bij het eerste elftal van FC Den Bosch. De aanvaller stroomt door vanuit Jong FC Den Bosch en kwam de afgelopen vijf competitiewedstrijden al in actie voor de Bossche selectie, waarbij hij in de laatste drie duels telkens tot scoren wist te komen.

Jort van der Sande is geboren op 20 januari 1996 en woonachtig in Oisterwijk. De aanvaller speelde ruim acht jaar in de jeugdopleiding van FC Den Bosch, voordat hij in het seizoen 2014-2015 zijn debuut maakte in het betaald voetbal voor de Bossche club. Dit voetbaljaar maakte Jort van der Sande zijn eerste seizoentreffer voor de Bossche hoofdmacht tijdens de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo (3-1). Tevens was hij matchwinner bij de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht (1-0) en maakte hij de openingstreffer uit bij RKC Waalwijk (0-2). In totaal heeft Jort van der Sande 30 competitiewedstrijden achter zijn naam staan, waarin hij acht keer tot scoren kwam.

Trainer/coach Wiljan Vloet over de doorstroming van Jort van der Sande: “Omdat het voor Jort goed was om veel te spelen hebben we hem aan het begin van dit seizoen bewust bij Jong FC Den Bosch ondergebracht. Daar kon hij met minder weerstand werken aan zijn individuele ontwikkeling en wekelijks aan spelen toekomen. Het originele plan was om Jort per 1 januari 2017 weer toe te voegen aan het eerste elftal. Door blessures in de selectie en zijn goede prestaties tijdens de afgelopen wedstrijden, hebben we er echter voor gekozen om met hem deze overstap naar het eerste elftal nu al te maken. Jort is dodelijk binnen de vijf meter en heeft een prima mentaliteit om te slagen.”

Bron: Persbericht