FCDBFans

Met heel mijn hart
FC Den Bosch onderuit tegen Eindhoven

19 november 2016 om 16:32

FC Den Bosch heeft vanavond thuis met 0-2 verloren van FC Eindhoven. In de Brabantse derby was de ploeg van Wiljan Vloet zeker niet de mindere ploeg, maar was zij wel te vaak gehaast en onzorgvuldig in de afronding.

FC Den Bosch begon opnieuw met enkele wijzigingen in de basisopstelling. Jeremy Fernandes was terug van een schorsing, waardoor Dalian Maatsen terug naar het centrum schoof, ten koste van Ben Santermans. In de voorhoede nam Mario Bilate, terug van een blessure, de plek over van Brandon Robinson, die juist geblesseerd was geraakt. Op de bank was ook plek ingeruimd voor de jonge doelman Konrad Sikking, omdat de doelmannen Ralph Vos en Nick Leijten zich in de volgelopen ziekenboeg bevinden.

Beide ploegen begonnen fanatiek aan het duel. Al binnen één minuut leidde dit tot een kans voor FC Eindhoven, na een voorzet vanaf rechts. De opnieuw prima spelende Bart Biemans lette goed op en voorkwam erger. Aan de andere kant kwam Jort van der Sande gevaarlijk door. Hij bracht de bal via de kluts bij Stefano Beltrame die slechts een verdediger hoefde te passeren bij zijn doelpoging, maar daar half vallend niet in slaagde. FC Den Bosch combineerde de eerste helft aardig en kreeg opnieuw enkele kansen, maar pogingen van Arda Havar, Mario Bilate en Stefano Beltrame troffen geen doel. Swinkels bleek vanavond opnieuw een uitstekende doelman te zijn en hield zijn doel schoon. Ook FC Eindhoven kreeg enkele kansen. Op slag van rust leidde dit tot de openingstreffer via Fries Deschilder; 0-1. Hij schoot een voorzet vanaf rechts fraai en droog over doelman Kees Heemskerk in de lange hoek. Jeremy Fernandes moest het veld tijdens de eerste helft geblesseerd verlaten en werd vervangen door Ben Santermans.

Na rust ging een hardwerkend FC Den Bosch op zoek naar de gelijkmaker. Er werden kansjes gecreëerd via Bilate die over links een aantal keer goed doorkwam. Zijn voorzetten waren echter niet aan zijn medespelers besteed vanavond. Het lukte de thuisploeg niet om langdurig druk te zetten op het vijandige doel. Te vaak was er miscommunicatie en werden de ballen slordig ingespeeld. Het vele balverlies bracht de bezoekers geregeld in stelling om een tegenaanval op te zetten. De Eindhovense ploeg wist elkaar bij vlagen eenvoudig te vinden, maar koos bij de eindpass ook te vaak voor de verkeerde oplossing. Toch kwamen de bezoekers op voorsprong. Uit een van de corners schoot Alemao schitterend uit de volley bij de eerste paal raak na ruim een uur spelen.

FC Den Bosch gaf niet op en wisselde aanvallend. Damiano Schet kwam in de ploeg voor Luuk Brouwers en even later kwam Zija Azizov voor Beltrame. Het leidde tot enkele flinke kansen, maar de bal wilde er vanavond niet in. Jort van der Sande kopte knap en hard op doelman Swinkels, Vykintas Slivka schoot verraderlijk van afstand en kreeg tot twee maal toe een reuzekans van dichtbij, Mario Bilate schoot een vrije trap op de lat en Damiano Schet schoot voorlangs. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat FC Eindhoven via met name Mart Lieder ook nog enkele grote kansen kreeg. Zo bleef het spannend tot het einde, maar gescoord werd er niet meer.

Bron: FC Den Bosch.nl