FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Jan-Hein Schouten: vier ton bezuinigen

Jan-Hein Schouten: vier ton bezuinigen

25 november 2016 om 23:23

De nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen, Jan-Hein Schouten, heeft in zijn blog gereageerd op de recente ontwikkelingen bij FC Den Bosch. De club moet nog vier ton terug in de kosten.

Schouten zet de financiƫle situatie van de club in zijn blog uiteen. FC Den Bosch zit nu in categorie 2, maar wil naar de volledig veilige categorie 3. "Het probleem is dat we niet genoeg geld overhouden. Geld om de laatste oude leningen af te lossen, lang openstaande posten te betalen, tegenvallers op te vangen. En het is heel simpel: als je schuld hebt opgebouwd in het verleden en je houdt vandaag geen geld over dan blijft de schuld alsmaar staan."

"We zijn van mening dat het ene gat vullen met een toekomstig gat, afgelopen moet zijn. Willen wij de weg naar de verdere gezondmaking van FC Den Bosch vastberaden volbrengen, willen we structureel play-offs voetballen, willen wij talenten echt verder gaan brengen, willen we naar een voller stadion: dan moeten we de laatste financiƫle stap ook zetten en dan moet je offers brengen."

"En dus ga je kijken naar waar je kosten structureel kunt minderen, hoe je dat anders kan invullen op een goedkopere manier. En daarnaast: of je de organisatie ook niet beter kunt neerzetten. Het is ten slotte ook een kans om taken en verantwoordelijkheden anders te organiseren zonder extra kosten. Gewoon harder en slimmer werken is dan het credo."

Het volledige blog is hier te lezen.

Bron: Blog Jan-Hein Schouten