FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Achilles speelt in Den Bosch al Sinterklaas

Achilles speelt in Den Bosch al Sinterklaas

28 november 2016 om 22:06

Een dramatisch slecht FC Den Bosch heeft op miraculeuze wijze drie punten bijgeschreven. Hekkensluiter Achilles '29 was in de eerste helft op alle fronten beter, maar verloor toch nog.

De eerste helft was misschien wel de allerslechtste drie kwartier van FC Den Bosch in de gehele clubhistorie. Zonder passie, beleving en strijdlust is het zelfs tegen Achilles lastig voetballen en dat ondervond FC Den Bosch aan den lijve. Binnen een kwartier had Achilles al op 0-3 kunnen en misschien wel moeten staan in De Vliert. Een schot ging nipt voorlangs, Bart Biemans blokte per ongeluk een schot wat anders doel had getroffen en Kees Heemskerk redde fenomenaal op een kopbal. FC Den Bosch stelde daar alleen een hele grote kans voor Bilate tegenover, maar die schoot de cornervlag omver.

Nadat Achilles ook nog de lat had geraakt, kwam het na een dik halfuur verdiend op voorsprong. Ook dat was voor FC Den Bosch niet het sein om er de beuk in te gooien. Alle duels werden verloren, niemand wilde de bal hebben en de meeste passes eindigden over de zijlijn. Op slag van rust kreeg Achilles na een aanval uit het boekje nog bijna de kans om de score te verdubbelen, maar Luuk Brouwers voorkwam dat met een sliding. Jeremy Fernandes deed dat met het hoofd net na rust, waardoor de 0-1 op het scorebord bleef.

Na een uur viel de gelijkmaker dan ook volledig uit de lucht. Bart Biemans was mee naar voren gegaan en zijn voorzet plofte in een aantal instanties voor de voeten van Jort van der Sande, die de 1-1 binnenfrommelde. Even later was het zelfs 2-1, toen Arda Havar de bal in een leeg doel schoot nadat FC Den Bosch de lat had geraakt. In de tussentijd had Achilles een doelpunt moeten maken, maar een 3-tegen-1 situatie werd heel slecht uitgespeeld.

In de slotfase zette Achilles nog eens aan en kwam het nog een aantal keren dicht in de buurt van het doel van Heemskerk, maar met hangen en wurgen, en de nodige portie geluk, hield FC Den Bosch stand. Daarmee is de ploeg van Wiljan Vloet definitief bevrijd van de degradatiezorgen, die in Groesbeek nu alleen maar toenemen.

Bron: FCDBFans.nl