FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Ook Fred van der Hoorn weg bij FC Den Bosch

Ook Fred van der Hoorn weg bij FC Den Bosch

29 november 2016 om 17:49

Fred van der Hoorn gaat FC Den Bosch verlaten. Beide partijen zijn overeengekomen dat Van der Hoorn als hoofd scouting zijn taken begin 2017 zal neerleggen.

Fred van der Hoorn heeft een rijke historie bij FC Den Bosch. De in Den Bosch geboren en getogen Van der Hoorn debuteerde namens de club in het betaald voetbal in het seizoen 1984-1985. In totaal speelde hij 11 seizoenen voor FC Den Bosch, waarin hij tot 330 officiële wedstrijden kwam, verdeeld over twee periodes. Zijn laatste wedstrijd speelde de Bossche verdediger in het seizoen 2001-2002.

Na zijn afscheid als profvoetballer bekleedde Van der Hoorn diverse functies bij FC Den Bosch. Sinds het huidige seizoen 2016-2017 was hij actief als hoofd scouting.
Het proces om FC Den Bosch structureel en duurzaam financieel gezond te maken ligt aan de basis van het besluit om afscheid te nemen van Van der Hoorn als hoofd scouting. De club heeft de afgelopen tijd vooruitgang geboekt, maar nog een weg te gaan om de positief ingeslagen weg een goed vervolg te kunnen geven. Een structurele verlaging van de kosten is hierbij noodzakelijk om stappen voorwaarts te kunnen zetten. De werkzaamheden van Van der Hoorn zullen intern door de afdeling voetbalzaken worden opgepakt.

Voorzitter Jan-Hein Schouten over het vertrek van Fred van der Hoorn: “Fred heeft in verschillende functies, op het veld en daar buiten, in ruim 20 jaar onwaarschijnlijk veel voor FC Den Bosch betekend. Een beslissing om de samenwerking te beëindigen gaat dan ook niet in de koude kleren zitten. En persoonlijk vind ik het ook loodzwaar. Echter, in de weg naar structurele gezondmaking van FC Den Bosch moeten we in deze fase van beide kanten de grootste offers brengen. Fred zal als kind van de club altijd onderdeel blijven uitmaken van de FC Den Bosch-familie en altijd welkom zijn op de club. We beraden ons de komende periode op welke wijze we Fred kunnen bedanken voor zijn
bijzondere staat van dienst.”

Bron: Persbericht