FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Kansrijke remise aan De Krommedijk

Kansrijke remise aan De Krommedijk

2 december 2016 om 21:57

FC Den Bosch en FC Dordrecht hebben de neutrale kijker een vermakelijk schouwspel voorgeschoteld. In een duel dat vol stond van de fouten, scoorden beide ploegen uiteindelijk twee keer.

FC Dordrecht had al zeven duels niet gewonnen, maar eens te meer bleek FC Den Bosch de ideale tegenstander om dan te treffen. Al na vier minuten kwam de thuisploeg op voorsprong na een blunder van Dalian Maatsen; hij wilde de bal van zestig meter terugspelen op Kees Heemskerk, maar raakte de bal helemaal verkeerd. Alvin Daniëls van FC Dordrecht kon moederziel alleen op Heemskerk af en stiftte fraai raak: 1-0. Na een sterke openingsfase van Dordt kwam FC Den Bosch beter in de wedstrijd en kreeg het, met dank aan de thuisploeg, enkele grote kansen. Uiteindelijk was het een hele knullige eigen goal die de 1-1 betekende, na een voorzet van Jordy van der Winden.

Direct daarna kwam FC Den Bosch op voorsprong; Zija Azizov schoot raak na een combinatie met Jort van der Sande. Beide ploegen hadden op dat moment al een een-op-een met de keeper verprutst, na defensief geschutter. Direct na rust ontsnapte FC Den Bosch aan een strafschop tegen, toen een handsbal in het strafschopgebied niet werd bestraft. Toch werd het al snel 2-2; Luuk Brouwers maakte een overtreding halverwege de Bossche helft, uit de vrije trap liet Bart Biemans zich kloppen in het luchtduel en was de 2-2 een feit.

Na de 2-2 kregen beide ploegen een handvol kansen om de zege naar zich toe te trekken, maar dat lukte zowel FC Den Bosch als FC Dordrecht niet. Ook FC Den Bosch had nog een strafschop moeten krijgen na een handsbal in het strafschopgebied. In een curieuze slotfase miste de ingevallen Niek Vossebelt nog een reuzekans op 2-3, nadat de grensrechter had gevlagd voor buitenspel, maar de arbiter niet floot. In de blessuretijd kreeg Dordrecht nog een aantal mogelijkheden om de drie punten thuis te houden, maar de wedstrijd kreeg uiteindelijk geen winnaar, wat gezien het spelbeeld terecht was.

Bron: FCDBFans.nl