FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Schouten: 'Geen houtje-touwtje constructies'

Schouten: 'Geen houtje-touwtje constructies'

6 december 2016 om 21:10

Vanavond was het vragenuurtje met Wiljan Vloet en de nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen, Jan-Hein Schouten. Vele onderwerpen kwamen hierbij aan bod.

Bezuinigingen
Veel vragen gingen uiteraard over de rigoureuze bezuinigingsronde die FC Den Bosch achter de rug heeft. Edward van Wonderen en Fred van der Hoorn moesten noodgedwongen vertrekken. Jan-Hein Schouten vertelt: "De inkomsten vallen wat tegen ten opzichte van wat we begroot hadden. Vorig jaar hadden we een goed jaar, dit jaar is het allemaal wat moeilijker. Maar voor mij is het belangrijkste dat we af moeten van houtje-touwtje constructies. We hebben als club de afgelopen jaren, noodgedwongen, veel moeten lenen. Dat is voor de duurzaamheid van de club niet goed. Daarom moeten we bezuinigen, zodat we als voetbalbedrijf winstgevend worden en onze schulden kunnen aflossen. Met het vertrek van Fred van der Hoorn en Edward van Wonderen is daar een begin mee gemaakt, maar we zullen nog moeten kijken hoe we meer kosten kunnen besparen. Ik sluit niet uit dat we daardoor komend seizoen kwaliteit inleveren. Maar we moeten er wel voor zorgen dat we de ballast uit het verleden kwijtraken. Voor de categorie-indeling wachten we op witte rook uit Zeist."

Selectie
Over de selectie van dit seizoen, en het gebrek aan kwaliteit, reageerde Wiljan Vloet als volgt. "Laat ik over een ding heel helder zijn: elke speler die hier is gekomen, daar sta ik achter. Dus daar is geen discussie over. Het proces had alleen wat mij betreft anders gemoeten. Graag zelfs. Ik wil voor komend seizoen dan ook dat we bijvoorbeeld zes scoutingrapporten van elke speler hebben en dat we precies gaan kijken wat we nodig hebben. Dit jaar hebben we veertien nieuwe spelers. Ook dat aantal wil ik terug gaan brengen naar een stuk of zes, zeven. Ook gezien de financiƫle situatie van de club zal de jeugd een belangrijke pijler worden van FC Den Bosch. We moeten veel duurzamer beleid gaan voeren. Van de huidige selectie zijn er maar een paar die een contract hebben tot 2018. De rest loopt allemaal af."

Sportieve resultaten
Ook over de sportieve resultaten gaf Wiljan Vloet toelichting. "Ik zie dat spelers stappen maken en dat de sfeer in de groep goed is. We hebben tegen VVV, NAC Breda, FC Eindhoven en RKC best acceptabel tot goed spel laten zien. Aan de andere kant, de wedstrijd tegen Achilles '29 had niks met betaald voetbal te maken." John de Bever vraagt zich af of Wiljan Vloet misschien niet te professioneel is voor deze spelersgroep. "Daar geloof ik niet in. Als trainer ben je elke dag bezig of de stof wel aanslaat in de groep en hoe dat je dingen kunt verbeteren. Elke speler heeft een eigen trainingsprogramma, we bieden maatwerk. Alleen moet je ook zo eerlijk zijn om te constateren dat we tot nu toe meer punten hebben gehaald met geluk dan met goed voetbal. Ik ben er echter van overtuigd dat we met de uitgezette koers resultaten gaan halen, alleen, dat kost tijd." Schouten voegt daar nog aan toe: "Ik vind dat we redelijk identiteitsloos voetballen. We moeten 100% inzet tonen, altijd. Dat mag je als supporters ook eisen vind ik."

Toekomstplannen
Schouten gaf aan dat hij het in de maand december vooral druk gaat hebben met de financiƫle situatie van de club. "We willen minstens een half miljoen binnen halen aan aandelenkapitaal, zodat we de club echt een boost kunnen geven. Daarnaast gaan we met schuldeisers, die een deel van de transferrechten bezitten, om tafel om te kijken wat de mogelijkheden zijn. We moeten ons huishoudboekje op orde krijgen en ervoor zorgen dat dat duurzaam gebeurt. Ik wil niet meer met allerlei noodverbanden werken."

Bron: FCDBFans.nl