FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Veel spanning, weinig niveau tegen Helmond

Veel spanning, weinig niveau tegen Helmond

9 december 2016 om 22:09

In een spannende, maar dramatisch slechte wedstrijd hebben FC Den Bosch en Helmond Sport gelijkgespeeld. De bezoekers veroverden daarmee de tweede periodetitel.

De eerste helft was het voor de neutrale kijker echt verschrikkelijk om naar te kijken. Zes keer naar dezelfde kleur spelen zat er voor beide teams niet in. Eén grote kans viel er te noteren; Jordy Thomassen ontsnapte aan de buitenspelval, maar miste alleen voor Kees Heemskerk. FC Den Bosch kreeg een halve kans, Luuk Brouwers kreeg de bal net niet lekker mee na een spaarzame goede combinatie met Jort van der Sande. De opvallendste gebeurtenis in de eerste helft was een wissel; Mario Bilate moest al na twintig minuten naar de kant, Arda Havar mocht van de bank het veld in.

Ook in de tweede helft waas het niveau bedroevend van beide kanten. Omdat de tussenstanden op de andere velden voor Helmond Sport ongunstig waren, speelde die ploeg met steeds meer spanning. Zichtbaar hinkend op twee gedachten leek het zelfs fout te gaan voor de bezoekers; Havar maakte er op fraaie wijze 1-0 van, een kwartier voor tijd. Lang kon FC Den Bosch echter niet van de voorsprong genieten. Stefano Beltrame ging te slap het duel in, Dalian Maatsen werd simpel uitgekapt en Kees Heemskerk zag er ook niet lekker uit bij de enige serieuze kans voor Helmond Sport. Even leek FC Den Bosch toch nog de drie punten thuis te houden, maar een briljante actie van Damiano Schet spatte in de laatste minuut op de kruising uiteen.

Bron: FCDBFans.nl