FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Bossche monsterzege op zandverstuiving

Bossche monsterzege op zandverstuiving

16 december 2016 om 21:51

FC Den Bosch is met een uitstekend gevoel de winterstop ingegaan. De uitwedstrijd bij Fortuna Sittard werd, op een dramatisch veld, met maar liefst 0-4 gewonnen.

Al na drie minuten kwam FC Den Bosch op een 0-1 voorsprong. Niek Vossebelt nam een afvallende bal ineens op de pantoffel en pardoes stond het 0-1. Daarna bleef FC Den Bosch de bovenliggende partij en na een halfuur werd het 0-2. Een goede aanval over de rechterflank werd door Damiano Schet in de verre hoek geprikt. De volgende aanval leverde de 0-3 op; een voorzet van Jordy van der Winden werd door een Fortunees in het eigen doel geprikt. En diezelfde Jordy van der Winden maakte er vijf minuten later zelfs 0-4 van; hij was het eindstation van een goede aanval en schoot snoeihard raak.

Na rust bloedde het spel een beetje dood. Fortuna hield tegen om te voorkomen dat het echt een monsterzege weg, FC Den Bosch speelde soms iets te frivool om een recorduitslag neer te zetten. Via Beltrame, Schet en de ingevallen Alessio Carlone kwamen er wel kansjes, maar de doelman van Fortuna mocht ook nog wat ballen redden. In de slotfase kwam de thuisploeg zelfs nog enkele keren in de buurt van de 1-4, maar Kees Heemskerk was tot driemaal toe de reddende engel. Daarmee gaat FC Den Bosch met een uitstekend resultaat de winterstop in.

Bron: FCDBFans.nl