FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Vloet in negen maanden alleen aan het roer

Vloet in negen maanden alleen aan het roer

18 december 2016 om 17:12

In negen maanden tijd heeft Wiljan Vloet het sportieve beleid bij FC Den Bosch volledig naar zijn hand gezet. zet de ontwikkelingen op sportief gebied op een rijtje.

3 februari 2016
FC Den Bosch speelt in de kwartfinale van het bekertoernooi tegen VVSB en verliest. Trainer René van Eck wordt ontslagen en Paul Beekmans neemt het als interim-trainer tijdelijk de zaken waar.

10 februari 2016
Wiljan Vloet wordt gepresenteerd als nieuwe hoofdtrainer van FC Den Bosch. Hij krijgt een contract 2,5 jaar. Dat is zeer opmerkelijk, omdat al zijn voorgangers een contract voor één seizoen kregen. Vloet is de eerste sinds hele lange tijd die een langjarig contract krijgt.

11 februari 2016
De organisatiestructuur bij FC Den Bosch is redelijk overzichtelijk. Edward van Wonderen is algemeen directeur, Fred van der Hoorn is technisch manager en is dus verantwoordelijk voor de langetermijnplanning.

2 mei 2016
FC Den Bosch presenteert, met veel bombarie, een technische commissie. Deze technische commissie wordt verantwoordelijk voor het samenstellen van de selectie voor het seizoen 2016/2017. Omdat hiermee de taken van Fred van der Hoorn komen te vervallen, wordt hij weggepromoveerd tot hoofd scouting. Wel mag hij plaatsnemen in deze technische commissie. Dat doet ook Marc Latupeirissa en algemeen directeur Edward van Wonderen. Ook hoofd jeugdopleidingen, Arnold Scholten, neemt plaats in deze commissie. Als hoofdtrainer krijgt ook Wiljan Vloet een stem; daarmee krijgt hij alvast iets meer invloed op het samenstellen van de selectie.

13 oktober 2016
Wiljan Vloet haalt in een supportersbijeenkomst hard uit naar het scoutingsproces bij FC Den Bosch. Hij zegt: “Wel zijn we het er intern met zijn allen over eens dat het scoutingproces moet worden doorontwikkeld. We hebben de intentie om van iedere speler uitgebreide dossiervorming op te bouwen over een langere periode. Hoe beter de onderbouwing, des te beter we in staat zijn om goede keuzes te maken.” Vloet geeft aan dat er van de meeste gehaalde spelers nauwelijks scoutingsrapporten waren en dat men afhankelijk was van verhalen van anderen.

8 november 2016
Jan-Hein Schouten wordt gepresenteerd als nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen. Hij volgt per direct (!) Maarten de Gruyter op, wat in die functie zeer ongebruikelijk is.

24 november 2016
Schouten doet van zich spreken in zijn eerste weken als nieuwe voorzitter van de RvC. Edward van Wonderen moet per direct vertrekken bij FC Den Bosch. Schouten wil vier ton bezuinigen.

29 november 2016
Na Edward van Wonderen vertrekt ook Fred van der Hoorn bij FC Den Bosch. Ook Van der Hoorn zou te duur zijn. “in de weg naar structurele gezondmaking van FC Den Bosch moeten we in deze fase van beide kanten de grootste offers brengen,” aldus Jan-Hein Schouten.

18 december 2016
In een verstopt berichtje op de site maakt FC Den Bosch melding van het feit dat Wiljan Vloet alle taken (op sportief gebied) van Fred van der Hoorn en Edward van Wonderen overneemt. Daarmee heeft Vloet feitelijk alleenheerschappij op voetbaltechnisch gebied. Van Wonderen en Van der Hoorn, die in de technische commissie zaten, zijn inmiddels vertrokken en een technisch manager (of technisch directeur) is er al een tijdje niet meer.

Is het verstandig om Vloet alle voetbaltechnische verantwoordelijkheden te geven? De tijd zal het leren. Vanuit Sparta Rotterdam komen er in elk geval geen positieve recensies...

Bron: FCDBFans.nl