FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Havar: 'Wilde eigenlijk helemaal niet weg'

Havar: 'Wilde eigenlijk helemaal niet weg'

22 december 2016 om 16:22

Arda Havar heeft zijn laatste wedstrijd voor FC Den Bosch gespeeld. De 30-jarige aanvaller uit Rosmalen speelt na de winterstop in Turkije, bij Kastamonuspor.

"Ik wilde helemaal niet weg”, zegt hij tegen 073voetbal.nl. “Maar als de trainer je niet meer nodig heeft, kun je beter naar een andere club gaan zoeken.” Bij Kastamonuspor komt Havar terecht in een stad waar 100.000 mensen wonen, zo weet hij. “Ze spelen op het tweede niveau van Turkije, dat is daar in drie categorieën verdeeld. Iedere thuiswedstrijd komen er tussen de 6.000 en 8.000 toeschouwers kijken.”

Het balletje is snel gaan rollen, vertelt Havar: “Ik zat de laatste thuiswedstrijd wissel en toen heb ik John de Bever gebeld. Via het netwerk van Fred van der Hoorn kwamen we uit bij Alexander Bursas en zo ging het naar Mustafa Eydin, die een groot netwerk in Turkije heeft.” Liever had de Bossche publiekslieveling in De Vliert blijven voetballen, zo geeft hij aan: “Maar Vloet (trainer Wiljan Vloet, red.) vond dat ik niet in het DNA van FC Den Bosch pas. En dat terwijl ik een jongen uit de stad ben, die vorig jaar topscorer was."

"Mijn inzet was altijd goed, ik ben ook altijd belangrijk geweest voor de ploeg met goals en assists. En hij vindt dat ik niet in het DNA pas… Ik ga weg met een kutgevoel. Ik wilde helemaal niet weg. In Den Bosch ken ik iedereen en ik heb een blauw-wit hart. Maar als de trainer zegt dat je op zoek mag gaan naar een andere club, dan weet je dat hij jou niet nodig heeft. Dan kan ik beter een andere club gaan zoeken, voordat ik op de bank beland.”

Bron: 073voetbal.nl