FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Zija Azizov tot 2019 bij FC Den Bosch

Zija Azizov tot 2019 bij FC Den Bosch

29 december 2016 om 13:13

Zija Azizov speelt ook de komende jaren voor FC Den Bosch. De talentvolle 18-jarige middenvelder heeft een meerjarig contract bij de Bossche club getekend dat na de winterstop ingaat en loopt tot de zomer van 2019. In de overeenkomst is een optie tot verlenging opgenomen voor de duur van één seizoen.

Zija Azizov is geboren op 4 oktober 1998, in Oisterwijk. Azizov begon met voetballen bij RKSV Taxandria en doorliep vervolgens een groot deel van de Bossche jeugdopleiding. De middenvelder maakte dit seizoen tijdens de openingswedstrijd uit bij Jong PSV zijn debuut voor FC Den Bosch, waarbij hij tevens tot scoren kwam. In totaal speelde Azizov tot op heden 12 duels in het betaald voetbal, waarin hij twee keer doel trof.

Trainer/coach Wiljan Vloet is zeer content met het vastleggen van Zija Azizov: “Ik ben verheugd dat we Zija voor meerdere seizoenen bij FC Den Bosch hebben kunnen vastleggen. Dat we een dergelijk jong talent langdurig aan de club weten te binden is een belangrijke stap binnen het nieuwe beleid, waarin continuïteit, duurzaamheid en regionale binding drie belangrijke pijlers zijn. Zija is een zeer talentvolle speler uit de eigen jeugdopleiding van FC Den Bosch en heeft laten zien dat hij goed kan meedraaien op het niveau van de Jupiler League. Hij heeft daarbij de potentie om zich nog verder te ontwikkelen en te verbeteren. De club heeft talentontwikkeling hoog in het vaandel staan en kijkt er naar uit om hem te begeleiden bij dit traject. Zija is een verbindende speler die zorgt voor een snelle balcirculatie en kan spelen op een hoog tempo. We zien een verlenging van de samenwerking met hem bij FC Den Bosch met veel plezier tegemoet.”

Bron: FC Den Bosch.nl