FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
De Gruyter: 'Fred had niet weg gehoeven van mij'

De Gruyter: 'Fred had niet weg gehoeven van mij'

31 december 2016 om 12:58

Als het aan Maarten de Gruyter had gelegen, had Fred van der Hoorn niet hoeven te vertrekken bij FC Den Bosch. "Ik sta niet achter dit besluit," zo zegt hij in het Brabants Dagblad.

"k vind dat Jan-Hein het netjes met hem heeft opgelost, alleen vond ik het jammer dat ik het zelf pas achteraf hoorde," aldus De Gruyter, die wel achter het vertrek van Edward van Wonderen staat. "Dat is een juiste beslissing. Edward deed een aantal dingen heel goed, met name in de contacten richting de supporters en de gemeente. Maar hij was niet erg commercieel en ik denk dat bij een club als FC Den Bosch de algemeen directeur voor tachtig procent een salesman moet zijn."

Ook over de aandeelhouders en de Stichting Met Heel Mijn Hart is Maarten de Gruyter niet te spreken. "Als commissaris zat ik daar feitelijk namens de aandeelhouders, maar op een paar sms'jes na heb ik van hen niks gehoord. Tijdens mijn decharge vergadering was er niemand aanwezig van de groot-aandeelhouder, stichting Met Heel Mijn Hart. Dat vind ik echt niet kunnen. Ik vind dat er ook wel eens goed gekeken mag worden hoe Met Heel Mijn Hart functioneert."

De Gruyter vervolgt: "De structuur daar lijkt me niet goed geregeld als een hoge ambtenaar, die een belangrijke rol speelt bij de BIM ook nog eens verbonden is aan Met Heel Mijn Hart als adviseur. Die stichting ziet zich veel te veel als een supportersorgaan. Maar dat zijn ze niet. Ze zijn groot-aandeelhouder. Daar moeten ze zich ook naar gedragen. Zelf met oplossingen komen voor financiële problemen en niet afwachtend kijken naar de raad van commissarissen. Dat zou de gang van zaken moeten zijn."

Het volledige interview met Maarten de Gruyter is te lezen via Blendle.

Bron: Brabants Dagblad