FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Publiek niet vermaakt in De Vliert

Publiek niet vermaakt in De Vliert

13 januari 2017 om 23:00

Bij de heenwedstrijd in Eindhoven maakten beiden teams er nog een spektakel van, maar daar was vanavond in De Vliert geen sprake van. Een doelpuntloos gelijkspel was het gevolg.

FC Den Bosch kwam duidelijk met een andere spelopvatting het veld op als in de heenwedstrijd in Eindhoven. Daar was het plan om Jong PSV meteen onder druk te zetten en ze niet tot voetballen te laten komen. Daar slaagde het niet helemaal in, maar vandaag leek het tegenovergestelde het plan. FC Den Bosch verdedigde in de eerste helft voor grote delen op eigen helft. Het lukte PSV niet om een gaatje te vinden en kon niet echt gevaarlijk worden. FC Den Bosch had spaarzame momenten op de helft van de tegenstander. Een schot van Fernandes met links ging over het doel en tegen het einde van de eerste helft kwam het eerste schot op goal via Niek Vossebelt.

In de tweede helft was het spelbeeld niet veel anders. PSV kwam fel uit de kleedkamers en dat resulteerde in een voorzet die maar net door Maatsen voor de lijn weggewerkt kon worden. Beiden teams kwamen verder niet meer tot uitgespeelde kansen. Jong PSV had wederom het meeste balbezit doordat FC Den Bosch ver inzakte en heel weinig druk vooruit gaf. De enige kansen kwamen voort uit balverlies bij beiden teams of uit afstandsschoten. Nadat Bilate en Carlone in waren gebracht door trainer Wiljan Vloet leek Den Bosch even een opleving te krijgen. Dit was echter van korte duur omdat het leek alsof ze het 0-0 gelijkspel wel prima vonden. In de laatste minuut leek FC Den Bosch dan toch nog op weg naar de eindoverwinning, maar de door Carlone weggestuurde Slivka kon met zijn stift het net niet vinden.