FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Bert Wernke nieuwe directeur FC Den Bosch

Bert Wernke nieuwe directeur FC Den Bosch

19 januari 2017 om 20:38

Bert Wernke wordt per 1 februari de nieuwe algemeen directeur van FC Den Bosch. Dat meldt het Brabants Dagblad. Wernke is de opvolger van Edward van Wonderen.

Donderdagavond liet RVC-voorzitter Jan-Hein Schouten tegenover het Brabants Dagblad te weten verheugd te zijn met het aantreden van Wernke als directeur. "Bert is een zeer ervaren ondernemer met een groot zakelijk en sociaal netwerk. Hij heeft diverse directiefuncties bekleed en jarenlang op succesvolle wijze grote nationale en internationale bedrijven aangestuurd en gerund. Met het oog op de lange termijn is de club een duurzame weg ingeslagen. Bert past met zijn ervaring en karakter uitstekend in het profiel om deze koers een succesvol vervolg te geven. We hebben met hem iemand aangesteld die daadkrachtig is, resultaatgericht werkt en in staat is om rust en groei te creëren op financieel, commercieel en organisatorisch vlak.”

Wernke zelf kijkt er naar uit om voor FC Den Bosch aan de slag te gaan. Hij zegt tegen het Brabants Dagblad:: “FC Den Bosch is een fantastische club met potentie. Na de verkoop van mijn bedrijf heb ik me uitgebreid georiënteerd op mijn toekomst. Ik was vereerd toen FC Den Bosch me benaderde voor de functie van algemeen directeur. De visie en plannen van FC Den Bosch spreken me erg aan en geven me veel energie om aan de slag te gaan. Ik vind het belangrijk dat we het ‘wij-gevoel’ laten terugkeren bij FC Den Bosch, maar om dat te kunnen bewerkstelligen moeten we eerst zorgen voor rust en vertrouwen binnen en buiten de club. Ik kijk er naar uit om verbindingen te leggen en om samenwerkingen aan te gaan met alle betrokken stakeholders die de club een warm hart toedragen. Ik zie het als een mooie kans om mijn passie voor voetbal te combineren met de ervaringen die ik heb opgedaan in het bedrijfsleven, als sponsor in het betaald voetbal en als voorzitter van N.I.V.O.-Sparta.”

Bron: Brabants Dagblad