FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Den Bosch haakt karretje aan

Den Bosch haakt karretje aan

20 januari 2017 om 21:52

FC Den Bosch heeft voor een aangename verrassing gezorgd door een ruime zege te boeken bij De Graafschap. In eigen huis werden de Superboeren met 0-3 verslagen, mede door een bizarre eigen goal.

De Graafschap ging furieus van start en klapte er vol onder. Al binnen vijf minuten had de ploeg van de nieuwe trainer Henk de Jong twee corners versierd. De storm ging echter al vrij snel liggen en na goed doorkomen van Jordy van der Winden over de linkerflank kreeg ook FC Den Bosch de eerste mogelijkheid, maar de voorzet werd door iedereen gemist. De Doetinchemmers hielden echter het initiatief, maar van goed doordachte aanvallen kwam het zelden. De bal werd er meestal op hoop van zegen ingepompt en de thuisploeg kreeg vooral heel veel corners.

Na een halfuur kwam FC Den Bosch op onwaarschijnlijke wijze op voorsprong. Bryan Smeets speelde de bal argeloos terug op de doelman, die daar totaal niet op gerekend had en de bal pardoes in het doel zag rollen. De thuisploeg was daardoor van slag en FC Den Bosch profiteerde optimaal; de beste man van het veld, Stefano Beltrame, volleerde bij de tweede paal een hoekschop binnen. Luuk Brouwers had zelfs de 0-3 op zijn voet, maar hij miste vanuit een scherpe hoek alleen voor de keeper.

Ook na de thee kwam De Graafschap als een komeet uit de startblokken, maar dit keer hield de druk wat langer aan. Er kwam echter maar één echte kans; Kees Heemskerk voorkwam met een reflex de 1-2 na een kopbal uit een corner. Uit een schier ongevaarlijke situatie deelde FC Den Bosch de genadeklap uit: de verdediger van De Graafschap verspeelde de bal op de rand van het strafschopgebied aan Damiano Schet, die de bal in de lange hoek schoof.

De fut was er daarmee ook wel uit bij de thuisploeg, die het nog wel probeerde met een zwabberschot van afstand. Heemskerk was wederom paraat. Niek Vossebelt had de Bossche feestvreugde nog groter kunnen maken, maar hij miste een niet te missen kans. Op vijf meter faalde hij vogelvrij voor de keeper. Het deed er echter niet meer toe, want de drie punten waren allang in de tas.

Bron: FCDBFans.nl